Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dokapitalizacija

Tesla prikuplja 642 milijuna dolara

US car company Tesla Motors present a Roadster Sport car model with electric motor during the AMI in Leipzig, Germany, 5 June 2012. The car can, according to Tesla, drive for 340 km and reach a peak speed of 200 km/h. Alternative drives are a focus of the
Foto: Pixsell
17.08.2015.
u 00:15

Novac prikupljen dokapitalizacijom iskoristit će se u razvoj novog Modela 3 koji bi trebao konkurirati BMW-u serije 3 te u nastavak gradnje tvornice baterija u Nevadi

Izvršni direktor Tesla Motorsa Elon Musk najavio je da će sa 20 milijuna dolara sudjelovati u dokapitalizaciji kompanije od 642,5 milijuna dolara.

Novac prikupljen dokapitalizacijom iskoristit će se u razvoj novog Modela 3 koji bi trebao konkurirati BMW-u serije 3 te u nastavak gradnje tvornice baterija u Nevadi, priopćio je prošlog tjedna Tesla.

Dodali su i kako očekuju da će cijena po dionici u dokapitalizaciji biti približna zaključnoj cijeni od srijede – 238 dolara.

>>Toyota ulaže 50 milijuna dolara u električna vozila Tesla Motorsa

>>Električni automobil Tesla stigao u Smiljan

Komentara 1

KR
krumember
14:24 19.08.2015.

Nadam de da će model 3 zaživjeti i biti dostupan u Hrvatskoj za 220 000 kuna bez poticaja i napraviti malo reda na tržištu za sada precijenjenih novih električnih automobila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije