Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NFD Aureus Invest

Spojili se NFD Kapital i Aureus Invest u novo društvo

NFD Aureus
17.02.2010.
u 15:24

Fondovi će biti specijaliziraniji, odnosno u odnosu na rizik i prinos namijenjeni određenim skupinama ulagača. Novoosnovano društvo NFD Aureus Invest ima šest fondova u kojima je oko 5300 ulagača s imovinom vrijednom oko 190 milijuna kuna

Novoosnovano društvo NFD Aureus Invest  ima šest fondova u kojima je oko 5300 ulagača s imovinom vrijednom oko 190 milijuna kuna.

– Plan je povećati imovinu u sljedeće četiri godine na 700 milijuna kuna – rekao je Dejan Rajbar, član uprave novoosnovanog društva na konferenciji za novinare, na kojoj je i predstavljena politika ulaganja novih fondova.

Tako bi fondovi trebali biti jače specijalizirani, odnosno u odnosu na rizik i prinos namijenjeni određenim grupama ulagača. Riječ je o dioničkim fondovima – BRIC, Nova Europa, Global Developed i Blue Chip Algorithm, zatim mješovitom, odnosno novčanom – Emergin markets Balanced i Multicash te privatnom Buy-out. Algorithm fond će više biti baziran na matematičkom modelu i zanimljiviji za institucionalne ulagače, dok su svi ostali vezani za relativan prinos i usmjereniji malim ulagačima.

Stanislav Valant, član uprave NFD Kapitala objavio je i neke od planove novoosnovanog društva od kojih se dio odnosi i na proizvode vezane za mirovinske fondove, ali napomenuo da je za takvo što potrebna izmjena zakona koja bi u Hrvatskoj trebala naspupiti ulaskom u EU.

– Štednja za mirovinu jedno je od glavnih pitanja u svim zemljama, pa je i naš cilj ponuditi nakon što nam zakon to omogući dugoročnu mirovinsku štednju – rekao je Valant.

NFD Kapital je inače dio slovenske NFD grupe čija se imovina procijenjuje na 3,5 milijardi kuna. Čelnici domaćeg Aureus Investa Kristijan Floričić i Miroslav Jeličić Purko iz uprave će preći u Nadzorni odbor novoosnovanog društva, a nakon završenog pripajanja, planiranog za ožujak, steći će steći 50 posto vlasništva u novoosnovanom društvu NFD Aureus Investu.

Komentara 2

OP
oprezni
20:31 27.03.2010.

he he, pa to je kada se zeli dati lova i da se gleda kako raste iz fotelje. uh... da bar i banke odu . .....

ZA
zagabria1
12:15 02.03.2010.

ovo se zove samopouzdanje (ili ipak nekako drugačije). Izgubili ljudima hrpu love i ponovo privlače kapital za dalje investiranje. Zar u financijskoj industriji nema baš nikakve odgovornosti za promašaje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije