Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bonitet

S&P snizio kreditni rejting Grčkoj i Portugalu

grčka (1)
AFP/PIXSELL
30.03.2011.
u 08:49

Standard & Poor's u utorak je snizio kreditni rejting Grčkoj za dva stupnja, s dosadašnjih 'BB+' na 'BB-', te kreditni rejting Portugala s prijašnjih 'BBB' na 'BBB-'

Agencija za kreditni rejting Standard & Poor's snizila je u utorak kreditni rejting Grčkoj i Portugalu jer vjeruje kako bi ulagači u njihove dionice mogli izgubiti novac zbog novog "paketa pomoći" eurozone.

Tako je kreditni rejting Grčkoj snižen za dva stupnja, s dosadašnjih 'BB+' na 'BB-', uz objašnjenje kako je to napravljeno zbog očekivanja da će se ta zemlja opet morati zaduživati u sklopu europskih fondova za kriznu pomoć. Upravo zbog toga moguće je i novo sniženje rejtinga posrnule Grčke, priopćeno je iz agencije Standard & Poor's.

Standard & Poor's u utorak je snizio i kreditni rejting Portugala s prijašnjih 'BBB' na 'BBB-', što je za tek stupanj više od statusa "bezvrijedan". Portugal zasad nije tražio novac iz europskog fonda za pomoć, ali većina analitičara vjeruje da je samo pitanje vremena kada će to napraviti. Sada Portugal ima isti rejting kao Hrvatska.

Snižavanje rejtinga odmah je utjecalo na tržište kapitala.

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije