Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isplaćeno 54 mil. eura

Slovensko veleposlanstvo: Ljubljanska banka primila samo 55 prigovora na informativne izračune

Ljubljanska banka
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
16.09.2016.
u 14:50

Trenutačno nije u tijeku nijedan sudski postupak koje bi štediše pokrenule zbog rješenja izdanog na temelju njegova prigovora na informativni izračun, ističe veleposlanstvo

Slovenija je štedišama stare Ljubljanske banke isplatila 54 milijuna eura u devet mjeseci otkako je počela primati njihove zahtjeve za povratom stare devizne štednje.

Fond Republike Slovenije za nasljedstvo do sada je izdao više od 7000 informativnih izračuna za povrat štednje u ukupnoj vrijednosti od 85 milijuna eura, od kojih je pravomoćno postalo 4200 izračuna i na temelju njih isplaćeno je 54 milijuna eura.

Na Hininu prošlotjednu informaciju da je na izračune prigovor stavilo više tisuća starih štediša reagiralo je slovensko veleposlanstvo i priopćilo da je protiv dosad izdanih informativnih izračuna podnijeto samo 55 prigovora, što predstavlja manje od jedan posto.

Osim toga, trenutačno nije u tijeku nijedan sudski postupak koji bi štediše pokrenule zbog rješenja izdanog na temelju njegova prigovora na informativni izračun, ističe veleposlanstvo.

Kako ima štediša u svezi informativnog izračuna, koji još nije pravomoćan, mogućnost u roku od 30 dana od njegova uručenja podnijeti mogući prigovor, postoje dvije mogućnosti: 

– Ako se štediša slaže s informativnim izračunom, samo pričeka isticanje 30-dnevnog roka od uručenja. S isticanjem tog roka informativni izračun postat će pravomoćan, a na toj osnovi će biti izvršena isplata. 

– Ako se štediša ne slaže s informativnim izračunom, ima mogućnost protiv istog u roku od 30 dana od dana uručenja podnijeti prigovor. U tom će slučaju štediša primiti rješenje izdano na temelju njegovog prigovora. Ako se štediša ne slaže ni s izdanim rješenjem, ima mogućnost tražiti sudsku zaštitu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije