Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Siemens Energy i Fakultet strojarstva i brodogradnje potpisali sporazum o suradnji

Sporazum se također odnosi i na stručni rad te obrazovanje, planiranje i provođenje znanstvenoistraživačkog rada, korištenje opreme i laboratorija FSB-a i partnera u svrhu realizacije istraživačkog i nastavnog rada, kao i na donošenje prijedloga za osuvremenjivanje nastavnih programa i istraživačkih laboratorija.
07. listopada 2021. u 14:40 0 komentara 179 prikaza
Siemens Energy
Foto: Siemens Energy

Dekan Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr.sc. Dubravko Majetić, i Uprava Siemens Energyja u Hrvatskoj, koju predstavljaju predsjednik Uprave Boris Miljavac, dipl. iur., i članica Uprave, Laura Musić, dipl. oec., potpisali su Sporazum o suradnji na istraživačkim, razvojnim i obrazovnim projektima.

Sporazumom o suradnji definirana su načela dugoročne suradnje između FSB-a i Siemens Energyja na svim područjima od zajedničkog interesa, što posebno uključuje zajedničko prijavljivanje znanstvenoistraživačkih projekata na međunarodne i domaće izvore financiranja te zajednički nastup prema gospodarstvu i javnim ustanovama vezano za istraživanja. Sporazum se također odnosi i na stručni rad te obrazovanje, planiranje i provođenje znanstvenoistraživačkog rada, korištenje opreme i laboratorija FSB-a i partnera u svrhu realizacije istraživačkog i nastavnog rada, kao i na donošenje prijedloga za osuvremenjivanje nastavnih programa i istraživačkih laboratorija. Uz navedeno, FSB i Siemens Energy također će surađivati na organiziranju i održavanju znanstvenih i stručnih skupova te gostujućih i pozvanih predavanja od zajedničkog interesa, kao i provođenju svih oblika znanstvenog i stručnog usavršavanja koje je od interesa za oba partnera.

"Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, počašćen je interesom tvrtke Siemens Energy za znanstvenom, nastavnom i stručnom suradnjom. Sigurni smo da ćemo zajedničkim snagama snažno doprinositi razvoju struke, znanstvenog rada te posebno kompetencija naših studenata. Jednako tako vjerujemo da ćemo kao Fakultet doprinositi i razvoju ove vodeće tvrtke u energetskom segmentu, a u konačnici i boljitku društva u cjelini", kazao je dekan Majetić izjavio je prilikom potpisivanja.

"Smatram da je izuzetno važno da hrvatske institucije visokog obrazovanja i globalno vodeće kompanije u energetskom sektoru poput naše surađuju na širokom spektru tema. Na taj način zajednički podupiremo razvoj znanosti, u čemu vjerujem da leži naša snaga i naša budućnost", rekao je predsjednik Uprave Siemens Energyja Miljavac.

PRIČA O USPJEHU Ovdje ne radimo na robotima koji će zamijeniti ljude, nego koji će s ljudima raditi Rezultati projekta o tehničkoj ispravnosti autobusa, teretnih automobila i priključnih vozila PROJEKT TIPATA Na 48 posto gospodarskih vozila utvrđena tehnička neispravnost Dubravko Majetić Dubravko Majetić U Hrvatskoj opet znamo raditi strojeve – sad možemo u koncept Industrije 4.0
Sarajevo: Umirovljenici unatoč pandemiji koronavirusa svakodnevno uživaju u partijama šaha
VEČERNJI DOZNAJE
Radnici stariji od 65 zbog novog zakona ostaju bez prava na otpremninu, donosimo detalje
INA Klub volontera
Volontiranje u Hrvatskoj
Deseti im je rođendan otkako su svoje vrijeme nesebično počeli ulagati u dobrobit zajednice
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.