Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova kvaliteta

Šibenska marina D-Marin Mandalina prva s oznakom 'Pet sidara'

Pet sidara
Foto: PR fotografije
1/2
16.12.2014.
u 16:45

Vlasnici šibenske marine iz Dogus grupa zainteresirani i za Tankerkomercovu marinu u Zadru, a prate i što se događa s ACI-jem

Znak najviše kvalitete, 'Pet sidara', prva je među hrvatskim marinama ponijela šibenska D-Marin Mandalina. Oznaku je predstavnicima vlasnika, turske Dogus grupe, uručio ministar turizma Darko Lorencin.  

-  Hrvatska je u svjetskim okvirima vrlo tražena i popularna nautička destinacija koju svake godine otkriva sve više zaljubljenika u more i brodove iz cijeloga svijeta. Kako bi naša zemlja postala još konkurentnija destinacija moramo kontinuirano ulagati u kvalitetu, bogatstvo i raznovrsnost turističke ponude i usluge, a posebice je to važno za elitne vrste turizma kao što je nautika - naglasio je ministar Lorencin.

Podizanje razine ponude

Inače, 53 od 68 hrvatskih marina kategorizirano je do 2008. prema starom pravilniku u I, II i III kategoriju, a preostalih 15, kategoriziranih kasnije, nosi oznaku sidra. Marina D-Marin Mandalina ima 400 vezova u moru, od kojih je 79 predviđeno za mega-jahte veličine od 30 do 140 metara. Do iduće sezone bit će bogatija za ekskluzivni butik hotel sa spa i wellness centrom,

-  Ovo je vrlo važan i odvažan korak prema podizanju razine turističke ponude na hrvatskoj obali. Radije nego da se radi samo na povećavanju broja vezova, smatramo da u mnogim hrvatskim marinama postoji i potreba za podizanjem standarda. Ovim projektom D-Marin Mandalina dala je primjer kako nautičkim gostima u Hrvatskoj ponuditi sadržaje i usluge više razine -  kazao je Burak Baykan, regionalni direktor Dogus Group Croatia.

D-Marin Mandalina prva je marina u Hrvatskoj kojoj je The Yacht Harbour Association u Londonu dodijelio certifikat kvalitete vezova, 5 Zlatnih Sidara. Turska Dogus grupa u Hrvatskoj, inače, ima tri marine, dioničar je u ACI-ju, za koji predstavnici te korporacije kažu da ga pomno prate i da bi rado postali partneri u tom nacionalnom lancu marina. Također, Dogus grupa zainteresirana je i Tankerkomercovu marinu u Zadru.

>>Lorencin bespovratno dijeli 6 milijuna kuna

>>Zavirite u novi hotel u Beogradu koji je nastao po uzoru na 'zagrebačkog brata'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije