Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobiven spor

Samsung mora Appleu 'iskeširati' 119,6 milijuna dolara zbog kršenja patenata

Apple Samsung presuda
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
03.05.2014.
u 13:12

Američka tvrtka je korejsku, inače najvećeg proizvođača mobitela u svijetu, tužila za kršenje patenata na univerzalnu tražilicu. To je još jedna u nizu Appleovih pobjeda nad najvećim konkurentom.

Korejski Samsung, vodeći svjetski proizvođač mobitela i pametnih telefona, mora američkom Appleu platiti 119,6 milijuna dolara, zbog kršenja patenata, piše Reuters.

Presuda je to američkog suda, koja je stavila točku na i još jedne parnice kakve kompanije vode već tri godine diljem svijeta, sporeći se oko patenata i prava na intelektualno vlasništvo.

Tvrtki iz Cupertina lani je, primjerice, dosuđena odšteta od 290 milijuna dolara, a ova od petka je manja od tražene.

Apple je optužio Samsung zbog kršenja patenata na neke značajke pametnih telefona, poput univerzalne tražilice, što je Samsung negirao. No, u petak je porota u San Joseu u Kaliforniji presudila da je Samsung prekršio dva Appleova patenta.

Upućeni u IT industriju komentiraju da je cijeli pravni spor zapravo pokušaj Applea da uspori rast prodaje i popularnosti mobitela utemeljenih na Googleovoj platformi Android, velikom Appleovu konkurentu, koji pogoni sve Samsungove pametne telefone.

>>Samsung Appleu mora platiti odštetu od 290 milijuna dolara

Komentara 1

N1
Nešo.15
13:51 03.05.2014.

Alcatel, Motorola, Nokia, Ericsson, Apple imajo najbolje SmartPhones - pametne telefone i NE 'samsung'.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije