Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog nuspojava

S tržišta se povlače tri serije Plivinog lijeka Oxaliplatin

'15.07.2009., Baruna Filipovica, Zagreb - Pliva. Photo: Tatjana Tadic/Poslovni dnevnik/PIXSELL'
Tatjana Tadić/PD/PIXSELL
25.02.2013.
u 21:18

Do povlačenja je došlo zbog sumnji u moguću neispravnost u kakvoći lijeka, nastavno na informacije o zabilježenim nuspojavama

Hrvatska Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) objavila je na svojim internetskim stranicama kako se s tržišta povlače tri serije Plivinog lijeka Oxaliplatin, koncentrata za otopinu za infuziju. 

Kao razlog povlačenja iz prometa navodi se obavijest o nuspojavama koje je HALMED zaprimio od zdravstvenih radnika i talijanske medicinske agencije (AIFA).

Vijest su nam potvrdili iz iz PLIVE kazavši kako je temeljem saznanja dobivenih od Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED), a sukladno hrvatskim propisima, PLIVA obavijestila sve veleprodaje o povlačenju triju serija lijeka Oxaliplatin Pliva koncentrat za otopinu za infuziju (oksaliplatin), brojeva 12G12LM, 11A24KF i 12I14LJ čime je obustavljena daljnja distribucija.

- S obzirom da je riječ o lijeku koji se primjenjuje isključivo tijekom bolničkog liječenja, za navedene serije proces povlačenja je u tijeku iz veleprodaje i sustava bolničkih ljekarni. Do povlačenja je došlo zbog sumnji u moguću neispravnost u kakvoći lijeka, nastavno na informacije o zabilježenim nuspojavama koje je HALMED zaprimio od talijanske medicinske agencije (Agenzia Italiana del Farmaco, AIFA). Budući da je PLIVI kvaliteta proizvoda od presudne važnosti, proizvodi se puštaju u promet samo ukoliko odgovaraju striktno proisanim specifikacijama, a iz razloga pojačane predostrožnosti očekuju se rezultati analiza koje provode nadležne tijela, kazala je za Vecernji.hr Direktorica komunikacija PLIVA-e Tamara Sušanj-Šulentić.

Dodaje kako se ne očekuje nestašica lijeka s obzirom da su na tržištu dostupne druge serije istog proizvoda te će biti dostupan svim pacijentima kojima je potreban.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije