Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Radnici vikali Zdravku Pevecu: Lopove! Lopove!

pevec
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/2
05.02.2010.
u 10:22

Pevec je stoički podnio uvrede i izjavio kako mu nije bitno hoće li ostati jedinim vlasnikom nego što brže ozdravljenje tvrtke.

BJELOVAR - Stečajna sutkinja bjelovarskog Trgovačkog suda Branka Pleskalt donijela je jutros odluku o proglašenju stečaja u tvrtki Pevec d.o.o. Zagreb. Privremeni stečajni upravitelj Darko Šket potvrdio je kako je ukupni dug te tvrtke 1,2 milijarde kuna te da je njihov račun blokiran od sredine listopada na iznos od 225 milijuna kuna.

U ukupnoj masi duga nalazi se i 300 milijuna kuna dugovanja unutar Pevec grupe koje je nemoguće naplatiti, a bez posla će ostati oko 700 radnika.

 Na današnjem ročištu pojavio se i Zdravko Pevec, kojeg su radnici iz poslovnih centara u Slavonskom Brodu, Kutini, Koprivnici i Jankomiru dočekali zvižducima, a nakon okončanja rasprave ispratili povicima: Lopove! Lopove!

Pevec je stoički podnio uvrede i izjavio kako mu mu nije bitno hoće li ostati jedinim vlasnikom nego što brže ozdravljenje tvrtke. Ponovio je kako i dalje računa na, zasad tajanstvnenog, strateškog partnera, premda policija, koja se zainteresila za njegovo postojanje u suradnji s Interpolom, i dalje pokušava otkriti njegov identitet.

Naime, ponuduvši stečajnoj sutkinji potkraj prošle godine kopiju jamstva na 300 milijuna eura koje je navodno poslovni partner spreman uložiti u ozdravljenje tvrtke, odgodio je pokretanje stečaja u tvrtki Pevec d.o.o. Bjelovar, koji je ipak proveden nakon što Pevec nije donio potrebna jamstva.

Komentara 8

AK
akil
18:23 05.02.2010.

Mislim da je riječ lopov blagi izraz.

CE
Celik
11:02 05.02.2010.

Sta mu nisu vikali lopove kada su trazili posla kod njega.Sta ih ne zaposle postenjacine!

TH
thevoice
16:19 05.02.2010.

cekaj malo , gdje su bili svi ti radnici prije peveca ?? na sizu za zaposljavanje ??ne razumijem sto bi htjeli, firma je privatna , propala je , umjesto da jaucu neka krenu u potragu za poslom, pevec je mrtav i gotovo , i ja sam ulozio u fondove koji su propali , sta bi sada trebao , vezati se lancima i ne jesti ? u sto god ulazes rizik je , na kraju krajeva glasali ste za kapitalizam !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije