Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAIFFEISEN FUTURE BOOST

Ustajem u 8, a u stan se vraćam oko 21 sat. Bez rada nema uspjeha, rekla je Donna Vekić

Donna Vekić
Foto: Večernji TV
1/10
01.12.2021.
u 12:36

Ima svoj brend, uspješna je sportašica, stalno trenira i sve uspije. Pitali smo je u čemu je tajna

Od šeste godine znala je što želi, odnosno tada se počela baviti tenisom. Danas je jedna od najboljih igračica, a za sve su, kaže, zaslužni roditelji. 

– Nikada me nisu forsirali. Da nisam htjela, ne bih se morala baviti tenisom. Što dijete od šest godina zna voli li nešto ili ne. No kada sam sa 10 godina odlučila zaista se baviti tenisom profesionalno, usmjeravali su me uvijek na pravi put – ispričala je Dona Ivanu Šariću. 

Iako je uspjela, svoj prvi meč ne pamti baš kao veliki uspjeh

– Djevojka protiv koje sam igrala bila je jača i veća od mene, pobijedila me rezultatom 6:0 – kroz smijeh prepričava Donna. 

– Obično tako sportaši odustaju od onoga što vole, tebe to nije zaustavilo – upitao je Šarić.

– Ne, unatoč tome sam nastavila. 

Svijeće od 100 posto prirodnog pčelinjeg voska 

Osim tenisa, Donna gaji veliku ljubav prema mirisima, odnosno mirisnim svijećama. 

– Svaki put kad bih išla u hotel, nosila bih kupovnu mirisnu svijeću sa sobom. Shvatila sam i zapitala sam se, ako ih toliko volim, zašto ne bih imala svoje? – počela je priču Donna o svom istoimenom brendu mirisnih svijeća 

– Moje svijeće su od sto postotnog prirodnog pčelinjeg voska koji pročišćava zrak. Apsolutno sam se posvetila tome – objasnila je. 
Posvetila je punih sedam mjeseci rada na svom brendu. Stigla je jer kaže – tada je bila ozlijeđena. 

– Srećom, imam super tim, ljude koji guraju moj brend jer ipak se moram posvetiti svom prioritetu, odnosno tenisu – zaključila je. 

Objasnila je i što to zapravo znači biti profesionalni sportaš.

Foto: WTA Jimmie48 Photography

– Cijeli dan treniram, trčim, radim na sebi. Ustajem oko 8 ujutro, a vraćam se u stan u 21 sat. Nemam vremena za kave ili gubljenje vremena – objasnila je. Kaže, tenis je skup sport, ali sve svoje troškove oko njega financira sama. 
 
Profesionalni sportaš mora od početka karijere misliti na financije 

Donna za sebe tvrdi da je štedljiva. Prije nego što potroši novac, dvaput će razmisliti. 

– Ali nikad mi nije žao potrošiti na dobru večeru s prijateljima. Tu nema razmišljanja – ustanovila je Donna. Tvrdi, svaki bi profesionalni sportaš trebao ulagati u sebe od početaka svoje sportske karijere. 

– Prihodi od tenisa su veliki, ali svaki sportaš s uspješnom karijerom trebao bi misliti na one dane poslije sporta – ustvrdila je Donna i rekla da ona već sada štedi, ali i otkrila planove za mirovinu. 

Foto: Rob Prange AFP

– Jednom, kad prestanem igrati, svakako bih na ovaj ili onaj način željela ostati uključena u tenis – zaključila je. 
Zanimljivo je da ženska teniska asocijacija (VTA) Donni dio novca već uplaćuje u mirovinske fondove, što dokazuje koliku važnost za sportaša ima pravilna i pravodobna štednja. 

Bez rada nema uspjeha 

Uz brend, Donna ima i svoju vlastitu web-stranicu s podacima o sebi, kojom želi motivirati i druge na uspjeh i potaknuti ih da razmišljaju konstruktivno. Ipak, u emisiji je imala kratku, ali jasnu poruku za sve. 

– Bez rada nema uspjeha. Uspjeh bez kontinuiranog rada ista je stvar kao i da ste dobili na lutriji. To se ne događa često. 
Nakon ugodnog razgovora uslijedio je financijski kviz u kojem je Donna pokazala svoje poduzetničke vještine. 

– Kroz ovaj serijal potrudili smo se ugostiti raznu plejadu ljudi i na drukčiji način pričati o financijama te potaknuti sve da o njima zbilja i razmišljaju – izjavio je Ivan Šarić u povodu posljednje epizode Raiffeisen Future Boost serijala.  

Ovaj intervju, kao i sve prethodne te buduće epizode, možete pogledati na portalu vecernji.hr, Youtube kanalu Večernjeg lista i Facebook stranicama Večernjeg lista. 

Sadržaj nastao u suradnji s Raiffeisen mirovinskim fondovima.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije