Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslovni rezultati

Prihodi Optima Telekoma pali za 10,8 posto

martina
Daniel Kasap/PIXSELL
30.10.2013.
u 12:41

Ukupni konsolidirani prihodi na kraju trećeg tromjesečja 2013. godine iznose 399 milijuna kuna što, u usporedbi s rezultatima ostvarenim u istom razdoblju prethodne godine, ukazuje na smanjenje od 10,8 posto

Osnovne značajke poslovanja Optima Telekoma u trećem tromjesečju 2013. godine jesu mali rast EBITDA marže, smanjenje ukupnih poslovnih rashoda, pad ukupnih poslovnih prihoda, ali uz istovremeni rast prihoda od Internet usluga, multimedijalnih usluga i podatkovnih usluga.

Ukupni konsolidirani prihodi na kraju trećeg tromjesečja 2013. godine iznose 399 milijuna kuna što, u usporedbi s rezultatima ostvarenim u istom razdoblju prethodne godine, ukazuje na smanjenje od 10,8 posto.

Smanjenje ukupnih prihoda najvećim je dijelom uzrokovano padom interkonekcijskih prihoda što je posljedica regulatorne promjene u dijelu korekcije cijena terminacije međunarodnih poziva u pokretne mreže. Osim toga, na pad ukupnih prihoda utjecao je i pad prihoda od javne govorne usluge koja na globalnoj razini ima tendenciju smanjenja. S druge strane, pozitivan utjecaj na prihode imali su prihodi od Internet usluga, multimedijalnih te podatkovnih usluga koji bilježe značajan rast. Pozitivan trend rasta navedenih usluga ostvaren je zahvaljujući prodajnim aktivnostima u poslovnom i rezidencijalnom segmentu s naglaskom na rast 2-play i 3-play usluga.

Istovremeno, ostvaren je EBITDA u ukupnom iznosu 57,9 milijuna kuna, uz vrlo blagi rast EBITDA marže za 1,1 postotnih poena.

 - Naši poslovni rezultati u trećem tromjesečju posljedica su kontinuiranih teških gospodarskih i tržišnih okolnosti u Hrvatskoj. Osim toga, Optima Telekom od 11. travnja ove godine u postupku je predstečajne nagodbe te smatramo da je u takvim uvjetima poslovanja ostvareni rezultat iznimno vrijedan. Usprkos otežanim uvjetima poslovanja, izgledi za cijelu 2013. godinu ostaju pozitivni u smislu naše čvrste pozicije drugog operatora na tržištu fiksne telefonije. Zahtjevi naših privatnih i poslovnih korisnika i dalje su u središtu svih naših aktivnosti, stoga su kvaliteta i neprestani razvoj naših usluga i dalje glavne odrednice u razvoju Optima Telekoma, rekao je predsjednik Uprave Optima Telekoma Matija Martić.

>> Prihodi T-HT-a pali za 8%, dobit za više od 30%

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije