Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEDOSTATAK RADNE SNAGE

Plaće i do 15 tisuća kuna: 'Da nam ovog trenutka dođe i 100 vozača, za sve njih bilo bi posla'

Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/2
27.08.2021.
u 10:40

Znam da oko zanimanja vozača vlada fama da kad sjednu u kabinu, nema ih doma mjesec dana, ali nama nedostaju i vozači koji obavljaju loko dostavu, s radnim vremenom od 7 do 15 sati, rekao je Vrdoljak.

Imamo 265 registriranih voznih jedinica, a da nam ovog trenutka dođe i 100 vozača, za sve njih bilo bi posla. Samo to vam je dovoljan pokazatelj kakav problem imamo, kazao je Milan Vrdoljak, vlasnik i predsjednik Uprave tvrtke Ricardo, čije je sjedište u Dardi.

Tvrtka je niz godina u vrhu domaćih tvrtki u sektoru cestovnog prometa, no muku muče s nedostatkom radne snage.

– To nije problem koji je nastao preko noći, niti se preko noći može riješiti, no mi držimo da moramo biti društveno odgovorni i vidjeti što mi kao poduzetnici možemo pridonijeti da društvu pružimo ruku i kažemo što mi trebamo napraviti da ljude koji su nezaposleni napravimo zapošljivima. Znam da oko zanimanja vozača vlada fama da kad sjednu u kabinu nema ih doma mjesec dana, ali nama nedostaju i vozači koji obavljaju loko dostavu, s radnim vremenom od 7 do 15 sati. A mislim pritom da su u ovoj grani korektne plaće, u našoj tvrtki su u rasponu od sedam, pa i više od 15 tisuća kuna – kazao je Vrdoljak, piše Glas Slavonije.

– Jasno vam je da se iz našeg razgovora kao glavni problem iskristalizirao nedostatak kvalificirane radne snage te da već od samog upisa u srednju školu treba usmjeravati mlade ljude prema sigurnim radnim mjestima koja su kvalitetno i dobro plaćena, i koja su ovdje na području Slavonije i Baranje. Bitno je te osobe osvijestiti kako i na koji način odlučiti se za zanimanja koja u budućnosti postaju deficitarna. Ona nam čine problem, jer domaće tvrtke koje bi se mogle jače gospodarski i tržišno pozicionirati ne uspijevaju, jer nemaju dovoljan broj radnika za određene poslove. Uvozimo radnu snagu, dok s druge strane na našem županijskom Zavodu za zapošljavanje imamo 14 tisuća nezaposlenih koji ili nemaju kvalifikaciju ili nisu zainteresirani za prekvalifikaciju – kazao je osječko-baranjski župan Ivan Anušić koji je bio u posjeti tvrtki Ricardo upravo zbog problema nedostatka radne snage.

Komentara 86

DO
DonQuijote
12:13 27.08.2021.

Dok je bilo vozaca profesionslaca izrabljivali ste ih kao robove, niste im placali prekovremene sate a morali su radi duze, placa crkavica,ako neces, ima ko hoce... sada kad su svi otisli van, kukate i nudite 2000 eura.

AV
Avimm
12:16 27.08.2021.

Da je to tako ,,lijepo,,kako ovaj kaze nebi nitko otisao u Njemacku za 1800€.

FR
francekmali
12:33 27.08.2021.

Imali ste vozača,zidara,varioca ,vodoinstalatera,električara i ostalih DEFICITARNIH ZANIMANJA,ali ste sa njima postupali gore nego sa stokom, i sada vam čudno,kukate !!!! Neka mu djeca i žena i ostala uža familija za volan i vozite ako je to tako sjajno i bajno !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije