Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sapunica: I dalje se ne nazire kraj problemima posrnuloga bjelovarskog trgovačkog diva

Pevec oglasom poziva dobavljače na dogovor oko potraživanja

pevec
Anto Magzan / VLM
27.10.2009.
u 17:54

Konačni dogovor s bankama Pevec može postići tek nakon donošenja programa restrukturiranja.

Pevec je jučer i oglasom u medijima pozvao svoje vjerovnike, odnosno dobavljače na sastanak u hotel Antunović u četvrtak kako bi se dogovorili oko podmirenja obveza i buduće suradnje – i to samo s jednim ciljem – izbjegavanjem stečaja.

Deblokada računa
Iz oglasa koji su potpisali novi predsjednik uprave Josip Baotić i član uprave, Pevecov sin Danijel, može se iščitati kako je već održan sastanak s bankama i financijskim institucijama, nakon kojega je, tvrde, stvoreno pozitivno ozračje za daljnju suradnju.

Neobično je što je uz oglas priložena i prijavnica koju zainteresirani dobavljači moraju ispuniti kako bi prisustvovali sastanku. To možda ide na ruku malim dobavljačima, koje se ovih dana sigurno nije tetošilo kao velike, s kojima su sastanci održavani zasebno.

U Hypo i Raiffeisen banci, dvjema najvećim vjerovnicama među bankama, i dalje pak šute. No jasno je da još nisu potpuno zadovoljni Pevecovim potezima, osobito zato što još nije iznio jasnu strategiju poslovanja i restrukturiranja tvrtke, a u nekoliko je dana imenovao čak dva predsjednika uprave.

Stoga i dalje ne mogu izići u javnost i sa sigurnošću reći da su dogovori završeni. Iako je Zdravko Pevec nedavno novinarima objavio kako se povlači u NO, a uprava će ubuduće imati tri do pet članova, ni ostatak koji će vući tvrtku iz sve sigurnijeg stečaja još nije poznat.

Potez očajnika?
No sigurno je, tvrde upućeni, da Josip Baotić nema iskustva u kriznom menadžmentu. On je, podsjetimo, u prvom pojavljivanju u javnosti obećao kirurške rezove, nakon kojih će manji Pevec izići kao Feniks iz pepela, te otkaze, ponajprije “neradnicima i nepoštenim radnicima koje će zamotati u dva-tri Starčevića i poslati konkurenciji”.

– Jasno je da banke žele ‘živog klijenta’ - komentira konzultant Željko Perić. Čeka se da se Pevec riješi dijela poslovanja, odnosno da proda dio koji ne ulazi u osnovno poslovanje. U suprotnom, banke bi mogle preuzeti cijelu stvar u svoje ruke i postaviti svoj menadžment koji bi odlučnije proveo restrukturiranje.

Prema nekim glasinama, iz Peveca su zajamčili kako će im u četvrtak biti ukinuta blokada Ministarstva financija te da će do petka biti podmireni dugovi dobavljačima, što u trgovačkim krugovima komentiraju samo kao kupnju vremena, odnosno kao “novi potez očajnika”. Iz Peveca, međutim, poručuju kako je svima u interesu da oni prežive.

Ključne riječi

Komentara 7

OB
-obrisani-
09:45 28.10.2009.

Oglas sa prijavnicom...u novinama...hmmm, jako profesionalno, nema sto :-)! Ne znam, sve mi se cini da cu rezervne dijelove za kosilicu trazit u Tunguziji ak ce mi kad zatrebat :-/. Izgleda da ona baustela pored bjelovarske obilaznice nece izaci iz faze kostura a tak je vec par godina, steta, bjelovarskom kraju bi itekak dobro doslo par novih radnih mjesta...

OB
-obrisani-
18:12 27.10.2009.

naplačujte potraživanja sa osmijehom...kako bi to lijepo zvučalo

DA
daviddunja
20:09 27.10.2009.

daj nam plaću a ne da nam kažu strpite se za tri tjedna bude plaća za deveti mjesec,SRAMOTA ,sramota ako ga spase ,dajte poštenom čovjeku da vodi takvu firmu,pa dajte više 21 stoljeće , a plaće nema pa prodaj dvaa tri kamiončića koji ti sve jedno ne voze pa ce biti plaće

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije