Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporazum dvije zemlje

Otvoreno nebo između SAD-a i Japana

Avion
arhiva VL
12.12.2009.
u 09:13

Sporazum, koji još nije formalno potpisan, omogućit će kompanijama iz obje zemlje širi raspon odredišta i ruta koje mogu izabrati, a uključuje i putničke zrakoplove i teretne usluge.

Sjedinjenje američke države i Japan dogovorile su novi ugovor „otvorenog neba“ koji ukida ograničenja na letovima između ove dvije zemlje. Sporazum, koji još nije formalno potpisan, omogućit će kompanijama iz obje zemlje širi raspon odredišta i ruta koje mogu izabrati, a uključuje i putničke zrakoplove i teretne usluge.

Japanska vlada rekla je da SAD prvo mora razmotriti odbacivanje nekih „nepovjerljivih“ pravila. To bi značilo da kompanije koje su u savezu jedan s drugom mogu dijeliti raspored, cijene te ostale informacije.

Lahood Ray iz američkih prijevoznika u svom je priopćenju rekao da će, kad sporazum stupi na snagu, američki i japanski potrošači, kompanije te njihova gospodarstva uživati u blagodatima konkuretne cijene i povoljnije usluge. Spomenute avio kompanije na ovaj će način moći povećati broj letova kao odgovor na zahtjev potrošača.

Ako dogovor bude tekao kako je planirano, mogao bi potaknuti Japan Airlines i All Nippon Airways da traže zajednička ulaganja s američkim kolegama.

Trenutni broj letova između ove dvije zemlje dogovoren je ugovorom iz 1952. godine.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije