Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Investicija

Odobreno 90 milijuna eura za male i srednje poduzetnike

linić
Photo: Zarko Basic/PIXSELL
08.07.2013.
u 14:38

Sredstva su namijenjena financiranju projekata mikro, malih i srednjih poduzetnika

Razvojna banka Vijeća Europe (CEB) odobrila je Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak zajam u iznosu od 90 milijuna eura. Ugovor o kreditu danas su potpisali Rolf Wenzel, guverner CEB-a, i Anton Kovačev, predsjednik Uprave HBOR-a, a potpisivanju je nazočio i Slavko Linić, ministar financija, navodi se u priopćenju HBOR-a.

Sredstva zajma namijenjena su financiranju projekata mikro, malih i srednjih poduzetnika, projekata lokalne i regionalne samouprave te drugih subjekata javnog sektora u Republici Hrvatskoj, a riječ je o do sada najvećem iznosu kredita koji je CEB odobrio HBOR-u.

HBOR je zajam dobio uz vrlo povoljne uvjete – indikativna kamatna stopa za promjenjivu kamatnu stopu je od 0,95 posto do 1,1 posto, odnosno od 2,04 do 2,53 posto za fiksnu kamatnu stopu. Rokovi otplate za malo i srednje poduzetništvo su 12 godina, uključujući 2 godine počeka, odnosno 15 godina za javni sektor.

„Povoljna sredstva CEB-a i ostalih međunarodnih financijskih institucija omogućili su HBOR-u da privremenu mjeru sniženja kamatnih stopa koju smo uveli 2012., a koja je trebala biti na snazi do kraja lipnja ove godine, produljimo do kraja 2013. godine i na taj način damo dodatni poticaj novim investicijama“ rekao je Anton Kovačev, predsjednik Uprave HBOR-a.

>>EBRD će na Hrvatsku u 2013. izdvojiti 230 milijuna eura

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije