Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ugovori

Nijemci i Švicarci preuzeli Đurine vagone i naručili još

Đuro Đaković (1)
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
09.08.2012.
u 11:30

Vagoni tipa Falns namijenjeni su za prijevoz rasutih tereta koji nisu osjetljivi na atmosferske utjecaje, zbog kvalitetne konstrukcije i moderne tehnologije potpuno natovareni mogu se kretati 100 km na sat

Predstavnici njemačke tvrtke Euro-Waggon i švicarske tvrtke Diversified Investments, nakon uspješno provedenog ispitivanja i završne kontrole, preuzeli su od Specijalnih vozila Đure Đakovića 50 teretnih vagona tipa Falns, ukupne vrijednosti 4 milijuna eura. Tom prilikom brodska je tvrtka s istim naručiteljima odmah ugovorila i proizvodnju dodatnih vagona istog tipa, ukupne vrijednosti 32 milijuna kuna. Proizvodnja će biti pokrenuta u rujnu, a vagoni će naručiteljima biti isporučeni do kraja ove godine.

Po europskim prugama

– Kupce koji nam se vraćaju s dodatnim narudžbama doživljavamo kao svoj veliki uspjeh. Novi posao koji smo dobili samo je još jedan u nizu dokaza kako Đuro Đaković svojim proizvodima može ravnopravno konkurirati na tržištu Europske unije, najzahtjevnijem na svijetu, čime se iznimno ponosimo – kaže Vladimir Kovačević, predsjednik uprave Đuro Đaković holdinga.

Vagoni tipa Falns specijalizirani su četveroosovinski vagoni namijenjeni za prijevoz rasutih tereta koji nisu osjetljivi na atmosferske utjecaje kao što su ugljen, pijesak i koks. Nosivost im je 65 tona, a zbog kvalitetne konstrukcije i moderne tehnologije korištene pri izradi, potpuno natovareni ti vagoni mogu putovati brzinom do 100 kilometara na sat.

Vagoni su certificirani prema važećim TSI standardima i ispunjavaju zahtjeve najnovijih tehničkih i sigurnosnih normi, a svojim značajkama omogućuju transport na svim europskim željeznicama normalnog kolosijeka.

– Dostignuta tržišna pozicija omogućit će nam da u punoj mjeri iskoristimo poslovne prilike koje otvara pokrenuti investicijski ciklus u modernizaciji postojeće infrastrukture, kako u Europskoj uniji tako i u zemljama Bliskog istoka, Afrike i Azije – ističe Kovačević.

Ulog u istraživanje i razvoj

Kako bi ostali u vrhu, što zahtijeva stalno ulaganje i kontinuirano podizanje kvalitete proizvoda, u Đuri Đakoviću najavili su pojačano investiranje u unapređenje proizvodnje te u istraživanje i razvoj novih proizvoda, kako tračničkih vozila tako i svih drugih segmenata proizvodnje.

Komentara 1

DR
drznedaj
12:54 09.08.2012.

Bravo. Super !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije