Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRODOGRADNJA

Navozi Brodotrogira su puni, posla ima, a šef Končar nije zadovoljan

Danko Končar
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
26.01.2015.
u 12:30

Vrijednost posla sklopljenog za dovršenje tankera za prijevoz nafte jest oko 20 milijuna dolara

Dobre vijesti iz Brodotrogira. Sklopili su ugovor za dovršenje gradnje tankera za prijevoz kemijskih i naftnih proizvoda. Vrijednost posla sklopljenog s tvrtkom s britanskih Djevičanskih otoka procijenjena je na oko 20 milijuna američkih dolara, a rok je za izvršenje 12 mjeseci.

– Opremanjem i gradnjom dvaju novogradnji za vlastitu pomorsku kompaniju, dovršetkom gradnje smještajne platforme za francusku naftnu kompaniju, kao i opremanjem ovog broda, opremni kapaciteti brodogradilišta potpuno su popunjeni s mogućnostima dodatnog zapošljavanja – ističu iz trogirskog škvera, gdje vlada poprilična gužva. Isplovili su putnički brodovi Athena i Bios Dva, na kojima je remont obavljen. Luksuzni turistički putnički brod Artemis privezan je uz opremnu obalu, gdje se obavljaju završni radovi, tu je i tanker čija se gradnja dovršava, brod Beautiful Star, pa brod Arne.. Posla za oko 1000 radnika, koliko ih je u Brodotrogiru, ima dovoljno.

Otkad je trogirski škver kupio Danko Končar, prije i godinu i pol dana, zbrinuto je 400 radnika, a zaposleno 200 novih. Unatoč svemu, poteškoća ima. Usporava ih dinamika izdavanja dozvola za proširenje marine.

– Nisam zadovoljan poslovanjem i do sada učinjenim. Ulaže se golemi rad svih zaposlenih, ozbiljni rezultati su stvarnost, ali ipak smo još na početku – kaže Danko Končar.

>> Debeljak preuzima Brodosplit 28. veljače, Brodotrogir Končaru

>> Luksuzna 'Putinova' jahta vrijedna 240 milijuna kuna u Trogiru

Komentara 4

Avatar Point_of_view
Point_of_view
13:34 26.01.2015.

Posto se "otimalo" preko desetak velikih igraca za ovo brodogradilista, zasto su ga dali Koncaru? Dragi moji pametnjakovici: kad bi business bio tako lak posao, Hrvati bi bili vodeci u svijetu, posebno kada se citaju pojedini komentari.

LE
LeonardS
13:08 26.01.2015.

Čovjek koji kupuje sve po 1 kunu, nije zadovoljan a država za kapitalna ulaganja ne pita za porjeklo novca, dakle tako nam i treba, preporuka državi , takvi nam trebaju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije