Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Anketa

Na nevelik regres od 1410 kuna računa tek svaki peti zaposlenik

kune,novac
Foto: Davor Puklavec/ PIXSELL
16.07.2015.
u 13:23

Obećanje poslodavca da će budžet za godišnji podebljati regresom ima svega 19 posto građana

Većina Hrvata godišnji će odmor koristiti u dva ili više navrata tijekom godine, a svaki peti s mukom će se izboriti da to bude u željenom terminu. Naročito zaposleni u privatnim tvrtkama, gdje često ne pomažu ni rane najave godišnjeg, pokazala je anketa portala MojPosao među četristotinjak ispitanika. Pritom se velika većina pozdravila s mogućnošću da dobije regres.

Obećanje poslodavca da će budžet za godišnji podebljati regresom ima svega 19 posto građana. Najveće izglede imaju zaposleni u stranim privatnim tvrtkama i u hrvatskim tvrtkama u državnom vlasništvu, gdje otprilike svaki treći računa s regresom.

Očekivani iznos je daleko od nekadašnjih, prosječni regres danas iznosi 1410 kuna. Prosječnom Hrvatu bi za odmor trebala dostajati 23 dana, dva više nego lani. Najdulje se mogu odmarati zaposleni u državnim institucijama, 26,3 dana, dok se najkraćim, pet dana kraćim odmorom, moraju zadovoljiti zaposleni u privatnim tvrtkama pretežito hrvatskih vlasnika.

>> Svi na proračunu sada imaju iste jubilarne nagrade

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
15:36 16.07.2015.

Zakonom bi se moralo prisiliti poslodavce na isplatu regresa, također i odrediti minimalni iznos.Ako "nemaju"novaca za isplatu,neka zatvore tvrtku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije