Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpisan sporazum

Svi na proračunu sada imaju iste jubilarne nagrade

potpisan sporazum
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
17.06.2015.
u 15:00

Ministar Mrsić na tiskovnoj je konferenciji istaknuo i kako je u ovom trenutku, unatoč nekim pozitivnim gospodarskim pokazateljima, prerano govoriti o povećanju iznosa za božićnicu i regres.

Vodeći se načelom pravednosti Vlada je odlučila svim državnim službenicima i namještenicima isplatiti jubilarnu nagradu 1800 kuna koja je do sada iznosila 500 kuna. Kazao je to danas ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić nakon potpisivanja Sporazuma o primjeni osnovice za izračun jubilarne nagrade za državne službenike i namještenike.

Sporazum su u Banskim dvorima s Vladom potpisali predstavnici Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika, Sindikata policije i Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a. Njime sada svi u sustavu koji su na proračuni imaju iste jubilarne nagrade od 1800 kuna što će vrijediti i za 2016. godinu.

Predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Boris Pleša istaknuo je kako je ovaj Sporazum rezultat nagodbe sindikata i Vlade koja je ponuđena nakon što su se pojavili određeni sudski sporovi u javnim službama vezano za jubilarne nagrade. Naglasio je i da se korekcija iznosa jubilarnih nagrada odnosi samo na 2014. i 2015. godinu dok za 2013. godinu ona iznosi 500 kuna.

Ministar Mrsić na tiskovnoj je konferenciji istaknuo i kako je u ovom trenutku, unatoč nekim pozitivnim gospodarskim pokazateljima, prerano govoriti o povećanju iznosa za božićnicu i regres. Za to bi, kaže, trebalo oko 800 milijuna kuna godišnje. Mrsić je podsjetio i da iduće godine ističu oba kolektivna ugovora te će se opet morati krenuti u pregovore što i kako dalje.

- Krenut će i brzo izrada novog Zakona o plaćama gdje očekujemo dobru suradnju od strane socijalnih partnera jer na tom zakonu moramo raditi zajedno da imamo jednaku plaću za jednaki rad– istaknuo je Mrsić.

>> Da izbjegne tužbe, Vlada će platiti 112,5 milijuna kuna

>> Vlada smanjila zatezne i najveće dopuštene kamate

Foto: Alcatel

Komentara 2

DO
dostamije
17:14 17.06.2015.

Milky, s kojeg si ti planeta pao??? Da ne mrziš toliko vojsku (možda zato što je to Hrvatska vojska) ne bi slušao babe oko sebe pa i ti pričao gluposti. Na ovaj način samo širiš laži i pokazuješ svoju neinteligenciju! Jubilarna je 500kn kao i za sve ostale i nema niti božićnice niti regresa !!!

MI
MilkyMilky
15:26 17.06.2015.

A sta je s onima koji rade u vojsci??? Pitajte ih kolika im je jubilarna! 5 placa! znaci oko 26 000kn! Sta oni nisu na proracunu???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije