Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povećao udio

MOL objavio da drži 49,1 posto udjela u Ini

ina benzinska postaja
Borna Filić/PIXSELL
16.09.2012.
u 20:46

Mađarski MOL i službeno je povećao svoj vlasnički udjel u hrvatskoj naftnoj kompaniji Ini. Objavio je da drži 49,1 posto Ine

Prema podacima s MOL-ove internetske stranice, kompanija trenutačno drži 49,1 posto dionica Ine, što je otprilike 1,6 posto veći udio nego što ga je MOL, prema službenom izvješću koje je podnio Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga, imao sredinom prošle godine.

Pretpostaviti je kako je MOL svoj udio povećao realizacijom opcijskih ugovora o kupnji 1,6 posto dionica koje je sklopio prošle godine. MOL nije zakonski obvezan javnost i ostale dioničare izvijestiti o povećanju svog udjela jer nisu prešli nijedan novi prag.

Inače, MOL-ov udjel u Ini u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu registriran je preko skrbničkih računa Zagrebačke banke na kojem je sada 47,26 posto dionica Ine. Razlika do 49,1 posto očito je pohranjena na nekoliko skrbničkih računa s manjim udjelima.

Također, ova MOL-ova objava može se smatrati poprilično uvjerljivim demantijem učestalih glasina kako je mađarska kompanija uspjela prikupiti više od 50 posto dionica Ine. Jasno, teoretski je moguće da MOL posjeduje još dionica na skrbničkim računima, ali je teško da bi se s time poigravao. Ostale dionice disperzirane su na vrlo velikom broju računa i teško ih je skupiti.

Ključne riječi

Komentara 12

ST
sttipe
21:18 16.09.2012.

da bi ja njima jednu rafineriju i svako drugu pumpu,i pola zgrade uprave..i niti litre hrvatske nafte ili plina... ili bi im uzea sve i pozatvara upravu u istu ćeliju sa bivšom vladom..

CH
chemica
22:03 16.09.2012.

Da je ovo normalna zemlja u kojoj žive normalni ljudi, u trenutku kada bi MOL objavio da ima više od 50% dionica, počela bi revolucija. Jedini primjeren kraj za ovakvu "državu" su potoci krvi, a vladajuća "elita" u bijegu ili po banderama. Sanader je dobio mito da proda Inu MOL-u, a Mađarska država odbija ispitati MOL-ovog generalnog, čak sprječava hrvatske istražne organe da uopće razgovaraju s njim! Kako oprati ovoliku sramotu nego krvlju? Ova nacija je na koljenima, a za to ovaj put nisu krivi ni Beč, ni Beograd, a ni Pešta. Ovdje su krivci! "Čudni ljudi, čudnog imena". Naši Hrvati. Oni "veliki".

PA
pasara
23:12 16.09.2012.

Ma sto ste ljudi navalili na Madare.Pa zaboraviste da su nasi borci koji su dobili oko 11 posto dionica te iste dionice prodali Molu.Da, vodila ih je gospoda Kosor,Ne valja biti zaboravljiv,pa tomu nije tako davno.Ili zelimo nase promasaje zaboraviti i stalno ukazivati na druge uz uzvike-drzte lopova-.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije