Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Globalna regulacija

Merkel i Sarkozy ne odustaju od uvođenja bankarskog poreza

merkel
Reuters
15.06.2010.
u 10:40

Svoje će prijedloge mjera dvoje čelnika predložiti na sastanku članica G20 koji se održava krajem mjeseca.

Njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Nicolas Sarkozy ponovno su upozorili na nužnost uvođenja bankarskih poreza kao i poreza na financijske transakcije na globalnoj razini, prenosi BBC. 

Svoje će prijedloge mjera dvoje čelnika predložiti na sastanku članica G20 koji se održava krajem mjeseca, a čiji su se ministri financija na prošlom sastanku ogradili od uvođenja bankarskih poreza.

Merkel i Sarkozy istaknuli su kako takav porez štiti porezne obveznike od sanacije posrnulih banaka u budućnosti te kako će sredstva od prikupljenog poreza ići u fond namijenjen upravo za buduće financijske krize.

Bez obzira na činjenicu da su države potrošile velike količine novca na sanacije financijskog sustava tijekom gospodarske krize, dogovor oko bankarskih poreza još uvijek nisu uspjele postići.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije