Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rasprodaja imovine

Kralj kruha kupio 11 Kerumovih trgovina u Zagrebu

kerumov dućan
Ivo Čagalj/PIXSELL
08.08.2012.
u 09:42

Prije nego što je njegove zagrebačke poslovnice kupila Prehrana, u Dalmaciji je isto učinio stari Kerumov poslovni partner Tomislav Mamić, vlasnik trgovina Tommy

Željko Kerum prodao je svih svojih 11 trgovina u Zagrebu, potvrdio je Zvonko Tičarić, direktor trgovačke tvrtke Prehrana trgovine koja je kupila Kerumove dućane, javlja Novi list.

Prehrana trgovina trgovački je lanac pekara Klara čiji je vlasnik Josip Plodinec, hrvatski kralj kruha.

– Prehrana trgovina preuzima u Zagrebu 11 prodavaonica i sve zaposlene u tim prodavaonicama od tvrtke Kerum iz Splita – kratko je o preuzimanju Kerumovih dućana za Novi list komentirao Zvonko Tičarić.

Rasprodaja Kerumove imovine počela je u zadnjih nekoliko mjeseci, a čini se da su poslovni problemi počeli kupnjom hotela Marjan u koji je uložio 113 milijuna eura i to mu se obilo o glavu. Kupca za Marjan Kerum još uvijek nema, a Darko Končar odustao je od ulaganja u hotel.

Prije nego što je njegove zagrebačke poslovnice kupila Prehrana, u Dalmaciji je isto učinio stari Kerumov poslovni partner Tomislav Mamić, vlasnik trgovina Tommy, koji je u zadnjih nekoliko godina kupovao njegove maloprodajne trgovine.

Osim maloprodajnog lanca i poslovnog centra Joker, splitski gradonačelnik prodaje i Loru, prodajni centar Koteks, nedovršeni projekt Perisku, turistički projekt na Bačvicama te Dujmovaču, za koju postoji projekt gradnje centra Keri. Na prodaju je i projekt stambene zgrade na Trsteniku, nedovršeni hotel Žnjan, Neva u Podstrani, zgrada Plive u Kaštelima... U Zagrebu prodaje kino Central, restoran Šumski dvor i vilu Tuškanac.

Komentara 15

ZA
zagi55
10:53 08.08.2012.

kako to da još nitko nije reagirao iz državnih institucija,jer se tu očito radi o teškom kriminalu!

OB
-obrisani-
10:46 08.08.2012.

Kerum nije ništa maznuo u privatizaciji za razliku od drugih tajkuna ,da je maznuo bilo bi mu puno laške ali ovako na tržištu je teško poslovati .

BO
bomba
10:21 08.08.2012.

Joj šta sve ima ili je imao u svom vlasništvu. Čudo i kaže netko u Americi živi američki san. Nisu oni još vidjeli kako sanja Hrvat u Hrvatskoj. Kerum prije 25 godina nitko i ništa. Kerum danas gradonačelnik Splita, saborskiski zastupnik, vlasnik svega i svačega a još mu nisu nabrojali osobnu imovine; nekretnine. vozni park i morsku flotu koju posjeduje. Kad bi još znali koliko zlata u sefu ima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije