Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tržišta

Kraj tjedna Crobex dočekao u plusu

ZG BURZA
Arhiva VL
29.05.2010.
u 10:23

Najlikvidnija dionica opet je HT-ova, kojom je protrgovano skoro 7 milijuna kuna uz blagi rast zadnje cijene od 0,27 posto, a u klub milijunaša upisala se samo povlaštena dionica Adris grupe s 1,3 milijuna kuna prometa

Uz redovni promet od svega 15,6 milijuna kuna, domaći burzovni indeksi su u petak, drugi dan zaredom završili u plusu, pišu RBA analitičari. CROBEX je podignut 0,74 posto na 1.987,57 bodova, dok je CROBEX10 viši 0,38 posto nego dan ranije.

Najlikvidnija dionica opet je HT-ova, kojom je protrgovano skoro 7 milijuna kuna uz blagi rast zadnje cijene od 0,27 posto. Osim HT-a, u klub milijunaša upisala se još samo povlaštena dionica Adris grupe s 1,3 milijuna kuna prometa. Promete iznad 800 tisuća kuna zabilježile su dionice Atlantske plovidbe i Dalekovoda, prva pritom bilježi pad cijene od 0,65 posto, dok je druga porasla 0,7 posto. Najveći rast cijene među najlikvidnijim izdanjima zabilježila je dionica Zagrebačke banke, čija je zadnja cijena porasla 3,71 posto, dok gubitnike predvodi Institut IGH s padom od 1,22 posto. Uslijed probijanja dnevnih cjenovnih limita trgovanja, tijekom petka je obustavljena trgovina dionicama Diokija, Varteka zbog porasta cijene te dionicom Punja zbog pada cijene.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije