Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rat na webu

Kina osudila Googleovu povezanost s vladom SAD-a

google
AFP
22.03.2010.
u 01:46

Napadi su počeli kad se Google počeo pripremati da objavi povlačenje iz Kine zbog tamošnje cenzure. Odnosi s Kinom zahladili su nakon što je tražilica opisala upad kojemu su meta bile adrese kineskih aktivista za ljudska prava.

Kineski državni mediji napali su Google za uske odnose s Vladom SAD-a. Državna agencija Xinhua ustvrdila je da Google omogućuje vladinim agencijama korištenje rezultata njihovih pretraživanja. Također su ih optužili da pokušavaju promijeniti kinesko društvo uvodeći američki vrijednosni sustav.

Googleova glasnogovornica Jessica Powell opovrgnula je Associated Pressu da na njih utječe vlada, no kineski mediji kažu da je javna tajna da neki stručnjaci za sigurnost Pentagona dolaze iz Googlea. Napadi su počeli kad se Google počeo pripremati da objavi povlačenje iz Kine zbog tamošnje cenzure. Odnosi s Kinom zahladili su nakon što je tražilica opisala sofisticirani upad kojemu su meta bile adrese kineskih aktivista za ljudska prava.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije