Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tržišta

Veliki pad vrijednosti: Je li ovo kraj bitcoin-groznice?

Bitcoin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
22.12.2017.
u 18:01

Još u nedjelju cijene su bile blizu 20.000 dolara

Cijene bitcoina danas su oštro pale na ispod 11.000 dolara, čime je ta kriptovaluta izgubila trećinu svoje vrijednosti u samo 24 sati, prenosi CNN.

Cijena je poslije narasla na oko 12.000 dolara, što je i dalje čak 25 posto manje od vrijednosti koju je bitcoin imao u četvrtak ujutro. Još u nedjelju cijene su bile blizu 20.000 dolara.

Posljednjih nekoliko dana nije bilo baš dobro za bitcoin, koji je unatoč tome u odnosu na početak godine zabilježio rast veći od 1000 posto. Početkom ovog tjedna, između ostalog, južnokorejska mjenjačnica virtualnih valuta ugasila se nakon što se našla na udaru dva hakerska napada u samo nekoliko mjeseci. Zbog toga su mnogi doveli u pitanje sigurnost tržišta kriptovalutama, ali neki tvrde da je bitcoin samo "uzeo stanku" nakon burne godine.

Pogledajte i što će se promijeniti uvođenjem eura i hoće li sve poskupjeti:

Bitcoin
1/10
Ključne riječi

Komentara 29

Avatar niwrad
niwrad
18:48 22.12.2017.

Svakoj ponzi shemi jednom dođe kraj. Ova je bila dobro maskirana kao tržišni instrument pa su prazni brojevi na internetu nazivani digitalnim zlatom, tokenima, coinovima, valutama, novcem, imovinom i sl. No, kao i kod svake ponzi sheme jedina stvarna vrijednost u cijeloj priči bila je ona koja je došla od novih članova u obliku dolara, eura, kuna, roba, usluga i drugih vrijednosti. Na kraju su kreatori tih crypto-ponzi shema dobili te stvarne vrijednosti, a većini će ostati prazni brojevi sa osam decimala pohranjeni negdje u kineskim računalima. Kod tulipomanije ljudima su bar ostali tulipani.

IV
ivto22
18:55 22.12.2017.

Emil Oldenberg, osnivač stranice Bitcoin.com, prodao je sve svoje bitcoine i pritom ih nazvao "beskorisnima". Za prodaju svih bitcoina mu je trebalo čak 12 sati, pad će biti još i veći jer transakcije sporo teku, panika je zavladala, a kada je bitcoin došao na tisuća dolara, u igru su ušli veliki igrači, nabili bitcoin na 10 tisuća i počela je kampanja zadnja dva mjeseca da mali ulagači krenu u rizik, po svim svjetskim portalima oglasi uložite u bitcoin, tisuće malih ulagača ušlo u taj posao zadnja dva mjeseca, nebili cijenu na 20 tisuća, sad veliki izlaze iz tog cirkusa, a mali ulagači mogu samo plakati

SO
SoloHan
18:49 22.12.2017.

Koga briga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije