Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

U igri za Inu ostale velike bankarske kuće i najugledniji konzultanti

Na natječaj su se prijavili Morgan Stanley, Rothschild, Goldman Sachs, Deutsche bank, a od domaćih banaka Privredna banka Zagreb
18. siječnja 2018. u 07:32 1 komentara 676 prikaza
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Vladi tek očekuje odabir konzultanata koji će dobiti posao procjene vrijednosti dionica Ine i udjela MOL-a u domaćoj naftnoj kompaniji, ali su zaprimili ponude vrlo uglednih bankarskih svjetskih kuća.

Petrokemija Uskače PPD INA sutra obustavlja plin Petrokemiji

Na natječaj su pozvali njih dvadesetak, a prema informacijama dobro upoznatih izvora, među sedam do deset prijavljenih našli su se Goldman Sachs, Morgan Stanley, Rothschild&Co, Deutsche bank, a od domaćih banaka tek Privredna banka Zagreb. Natječu se za posao za koji je Vlada u proračunu već rezervirala 30-ak milijuna eura, a na temelju njihove analize Vlada bi trebala donijeti odluku o budućoj ulozi države u Ini. Iako se predviđalo da će konzultanti biti odabrani početkom godine, premijer Andrej Plenković je objasnio tijekom dana da “nije definiran rok za odabir najboljeg ponuđača”.

– Cijela ova situacija trajanjem i arbitražama te ukupnim ozračjem između Ine i MOL-a opteretila je odnose Hrvatske i Mađarske. Kao dvije susjedne zemlje trebamo imati kvalitetne odnose. Oni su za ukupne gospodarske odnose puno važniji od energetske suradnje koja je započela procesom privatizacije Ine prije 15-ak godina – zaključio je Plenković.

Andrej Plenković i Viktor Orban Dokumenti svjedoče o novoj tužbi Hrvatska ipak uplatila MOL-u 14,5 milijuna eura za izgubljenu arbitražu Svečana sjednica splitskog Gradskog odbora HDZ-a Obilježena 28. obljetnica splitskog HDZ-a Plenković o kupnji vojnih zrakoplova: 'Izbor je pri kraju' Andrej Plenković i Zdravko Marić Tjedni pregled Građani u minusu, ali ispunjenog srca, jer nam javljaju da je država u plusu!
Trčanje
STIŽE PRAVA ZIMA
Što napraviti da trčanje ostane aktivnost u kojem uživamo, a ne noćna mora
  • trolokva:

    ohaj Rotschild,nazdravlje oni nam sigurno zele dobro...