Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pod upravom Erste društva

Hrvatska pošta osniva zatvoreni mirovinski fond

Hrvatska pošta
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
06.05.2018.
u 00:07

Fond će ulagati ponajviše u domaće obveznice, a od 10 do 25 posto imovine i u dionice, pojašnjavaju u HP-u

Nakon što je lani nagradila dio radnika uplatom u dobrovoljni mirovinski fond, Hrvatska pošta sada je učinila korak dalje osnivanjem zatvorenog dobrovoljnog mirovinskog fonda (ZDMF). Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga odobrila je Erste društvu za upravljanje mirovinskim fondovima osnivanje i upravljanje Pošta ZDMF-om.

S gotovo 10.000 zaposlenika HP je jedan od najvećih poslodavaca u zemlji, ističe u priopćenju predsjednik Uprave Ivan Čulo.

– Ovakvim načinom nagrađivanja Hrvatska pošta, kao društveno odgovoran poslodavac, poboljšava socijalnu sigurnost radnika – istaknuo je Čulo.

“Pošta ZDMF bit će ponuđen svim zaposlenicima Hrvatske pošte”, istaknuli su iz Erstea.

Fond će ulagati ponajviše u domaće obveznice, a 10-25% imovine i u dionice. To nam je idealno rješenje, navode iz Pošte.

Što će se promijeniti uvođenjem eura i hoće li sve poskupjeti:

Hrvatska pošta
1/10

Komentara 1

ST
stefj
23:53 05.05.2018.

Lako njima. Em im je država osigurala monopolistički položaj na tržištu, ako netko i pokuša raditi sličan posao, treba im plaćati naknadu... I naravno, kada su takvi monopolisti, bez problema su uveli parafiskalni namet od 4.5 Kn bez ikakvog opravdanja i ponašaju se kako žele... Žive na grbači građana koji nemaju izbora i sada se tim novcem još nagrađuju. To samo pokazuje koliko je pogubno za sve nas kada država nekoga štiti. Njima dobro, a mi svi to plaćamo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije