Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslovni dnevnik

HNB predlaže Vladi podizanje PDV-a i trošarina

zeljko rohatinski (1)
Žarko Bašić/Pixsell
27.12.2011.
u 12:53

Zatvaranje državnih financija u 2012. bez jačih rezova, kako je Vlada već najavila, neće biti moguće

Zatvaranje državnih financija u 2012. bez jačih rezova, kako je nova vlada već najavila, neće biti moguće bez dizanja poreznih prihoda; pitanje je samo koliko. Premda se u javnosti spominjalo 25 posto, u kombinacijama je i dizanje PDV-a na razinu od 26 posto. Upravo je s tom brojkom u računicama mogućih scenarija za gospodarstvo u idućoj godini kalkulirao HNB, doznaje Poslovni dnevnik.

Od tri moguća scenarija za domaće gospodarstvo u 2012., koji ovise o spremnosti za rezanje rashoda, središnja banka jasno je poručila da se zdravlje javnih financija može vratiti jedino snažnijom fiskalnom prilagodbom. Za HNB to znači stezanje državne blagajne na rashodnoj strani za devet milijardi kuna (ili smanjenje udjela rashoda opće države za 1,5 posto BDP-a).

Originalni tekst pročitajte ovdje.

 

Ključne riječi

Komentara 122

DH
dalibor.hren
14:18 27.12.2011.

A, kak bi bilo da netko smijeni Ajohatinskoga?

SW
swimm
13:07 27.12.2011.

ajmo redom holding, HTV,HEP,HAK,GPZ,HR ceste,HŽ i u drugim kojekakvim beskrajnim državnim upravama podijeliti odmah 30% otkaze....srezati menađerske ugovore i bonuse...................................e to ce tek tada biti kvalitetna i trajna ušteda za proračun. a ekipa neka pronađe posao kod nekih od privatnika jer su kao svi oni jako sposobni....pa da vidimo koliko to!

CA
canon
14:18 27.12.2011.

A kad bi mi pristojno zamolili neku civiliziranu bogatu Europsku državu da nas okupira mislim dabi to bilo najbezbolnije rješenje i došao bi kraj agonije ovog napaćenog naroda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije