Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA VRIJEME

Gimnazijalce pripremaju za tržište rada - hrvatsko i europsko

gimnazijalci
Foto: Duško Marušić/PIXSSEL
22.11.2013.
u 12:30

U zagrebačkoj 1. gimnaziji predstavljen je projekt Škola poduzetničke konkurentnosti na tržištu rada, financiran iz programa IPA IV. Gimnazijalci će, zahvaljujući ovom projektu, dobiti novi predmet - poduzetništvo

U 1. gimnaziji u Zagrebu svečano je predstavljen projekt Škola poduzetničke konkurentnosti na tržištu rada za gimnazijalce. Projekt u vrijednosti 1,5 milijuna kuna financiran je većim dijelom iz programa IPA IV – ljudski resursi, odnosno Europskog socijalnog fonda. Partner na projektu je Druga ekonomska škola iz Zagreba.

Branko Baričević, predstavnik Europske komisije u Hrvatskoj, istaknuo je da se ovim projektom mladi ljudi pripremaju, ne samo za hrvatsko nego i za europsko tržište rada koje broji 500 milijuna ljudi. Ravnateljica 1. gimnazije Dunja Marušić Brezetić naglasila je pak angažman mlađih nastavnika koji su, unatoč administrativnim preprekama, uspjeli dobiti financiranje već ranije osmišljenog projekta. 

Kako je u svom izlaganju rekao voditelj projekta i nastavnik 1. gimnazije Igor Lukić, ovaj je projekt revolucionaran jer istodobno pomaže gimnazijalcima u razvijanju poduzetničkih kompetencija, što do sada nisu imali prilike razvijati u formalnom obrazovanju, otvara nove horizonte nastavnicima koji će se educirati kako bi mogli predavati novi predmet bez obzira kojeg su profesionalnog usmjerenja, ali i poduzetnicima skreće pažnju na populaciju koja je dosad bila diskriminirana na tržištu rada.

U kolovozu 2014., po završetku provedbe projekta, sve škole u Hrvatskoj imat će spremne i besplatno dostupne dvojeznične, hrvatsko-engleske, verzije kurikula, udžbenika, priručnika za nastavnika i zbornika radova za izvedbu novog školskog predmeta - poduzetništva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije