Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Gebrüder Weiss osnažuje u 2017. međunarodnu mrežu

Gebrüder Weiss osnažuje u 2017. međunarodnu mrežu
Foto: Promo
1/2
01.03.2018.
u 09:45

Investicijski volumen povećan na oko 65 milijuna / ostvareno povećanje prometa od 14 posto / cjelovita E-Commerce rješenja i Home Delivery i dalje u usponu

Međunarodno transportno i logističko poduzeće Gebrüder Weiss zaključilo je proteklu poslovnu godinu 2017. s povećanjem prometa od približno 14 posto. Time privremeni neto promet iznosi oko 1,55 milijardi eura. U protekloj godini je iznosio 1,36 milijardi eura. Za pozitivnu bilancu su pored dobrog konjunkturnog položaja presudni bili regionalno širenje u Europi, Aziji i Sjevernoj Americi te najnovije akvizicije poduzeća u južnoj Njemačkoj. Ukupno je tvrtka Gebrüder Weiss investirala oko 65 milijuna eura u izgradnju svoje mreže te je time udvostručila svoj investicijski volumen u odnosu na prethodnu godinu (2016.: 32,7 milijuna eura).

„S investicijama u poslovnice, infrastrukturu i osoblje orijentiranima na budućnost, godina 2017. bila je izvrsna za Gebrüder Weiss“, rezimira Wolfgang Niessner, predsjednik Uprave Gebrüder Weiss. „Našim kupcima želimo diljem svijeta pružiti jedinstvene standarde kvalitete u logistici. Tom zahtjevu smo ponovno došli dobar korak bliže. Osobit rezultat ostvario je sektor cestovnog prometa i logističkih rješenja te je u konkurentskom okruženju povećao promet za 15,6 posto na 1.041,3 milijuna eura."

Vlastita kvota kapitala također je lagano povećana i iznosi sada 59 posto, što podcrtava visoku financijsku stabilnost poduzeća. Broj zaposlenika porastao je u godišnjoj usporedbi za 4,7 posto na 6.724 zaposlenika (ekvivalent punog radnog vremena).

Wolfgang Niessner, predsjednik Uprave Gebrüder Weiss
Foto: Promo

Konsolidiranje mreže diljem svijeta

Poduzeće je u 2017. kroz izgradnju svoje prekomorske mreže ostvarilo još jednu prekretnicu. U Sjedinjenim Državama je logističar osnovao vlastitu nacionalnu organizaciju sa središnjicom u Chicagu te ostalim lokacijama u New Yorku, Atlanti, Bostonu, Dallasu i Los Angelesu. Svoju nazočnost poduzeće je osnažilo i u kineskim trgovinskim centrima: S četiri nove lokacije u Hongkongu, Shenzhenu, Zhanjiangu i Guangzhouu, tvrtka Gebrüder Weiss proširila je svoju istočnoazijsku mrežu i raspolaže tako samo u Kini sa 18 lokacija, koje kupcima uz usluge zračnog i pomorskog prijevoza nude također logistička rješenja i lokalnu distribuciju. S osnivanjem reprezentativnog ureda u Erevanu, Armeniji, zatvorena je praznina na ruti nekadašnjeg Puta svile između Europe i Azije. Tvrtka Gebrüder Weiss otvorila je još jednu poslovnicu na Arapskom poluotoku u Emiratu Abu Dhabi.

U Njemačkoj je Gebrüder Weiss krenuo s četiri nova Air & Sea ureda u Hamburgu, Düsseldorfu, Frankfurtu i Münchenu. Svoju južnonjemačku mrežu cestovnog prometa logističar je konsolidirao preuzimanjem tvrtke Deutsche Transport Compagnie Erich Bogdan GmbH & Co. KG (DTC) s glavnim sjedištem u Nürnbergu. U Tirolu je logističar za evente i preseljenja Kapeller integriran kao 100-postotno društvo-kćer u Gebrüder Weiss mrežu. K tomu je poduzeće povećalo svoje logističke resurse u više poslovnica u Austriji, Češkoj i Rumunjskoj.

Traže se cjelovite usluge

No, logističar nije bio tražen samo po pitanju izgradnje mreže. Dodatno je oblikovan i portfelj usluga. „Kontrola cjelokupnog lanca isporuke pruža danas mnogim globalno orijentiranim poduzećima presudnu konkurentsku prednost“, pojašnjava Niessner. „Stoga za rastući broj naših kupaca ne radimo samo kao transportno poduzeće u klasičnom smislu.“ Dapače, danas se traže logistička rješenja specifična za gospodarske grane. Iz tog razloga je poduzeće za visokotehnološku i automobilsku industriju osnovalo sustav Competence Cluster, koji analiza specijalne zahtjeve tih industrijskih grana te razvija za njih cjelovita rješenja. Među usluge za tehnološka poduzeća ubrajaju se, pored klasične logistike skladištenja, nabavke i distribucije, sigurnosni koncepti i tehnička distribucija uključujući instalaciju elektronskih velikih uređaja. Portfelj usluga za automobilsku industriju obuhvaća između ostaloga isporuke Točno-Na-Vrijeme izravno u tvornicu, internu logistiku te pokrivanje transnacionalnih regija kao područni špediter.

Raste također i sektor Home Delivery. Pod nazivom proizvoda GW pro.line home Gebrüder Weiss omogućuje logističke usluge u punom opsegu u području krajnjih kupaca. Ponajprije trgovci elektronikom i namještajem te E-Commerce poduzeća koristili su u protekloj godini ove usluge. Tako je ekspert za logistiku s oko 300.000 realiziranih pošiljki potvrdio i u 2017. svoju poziciju kao predvodnik na austrijskom tržištu u ovom segmentu poslovanja. Uz Austriju se GW pro.line home usluge trenutačno nude u Češkoj, Srbiji, Hrvatskoj, Mađarskoj i Slovačkoj.

Kod tvrtke Gebrüder Weiss Paketdienst (GWP), član istoga društva kod DPD Austria, udio privatnih kupaca porastao je kroz dodatne inovativne usluge za devet posto. DPD je u Austriji ukupno zabilježio rast količine paketa veći od tri milijuna na ukupno 46,5 milijuna paketa.

Gebrüder Weiss tvrtka-kći inet-logistics prodana je većinski sredinom 2017. fondu Castik Capital. S dodatnim kapitalom luksemburškog fonda rasta softversko poduzeće želi izgraditi svoju poziciju kao jednog od vodećih svjetskih ponuđača sustava upravljanja transportom baziranih na cloudu te portala za terete.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije