Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oporavak

G20: Oporavak svjetskog gospodarstva bolji od očekivanog

G20
Pixsell
24.04.2010.
u 09:24

U priopćenju s ministarskog sastanka navodi se kako globalni oporavak napreduje bolje nego što se predviđalo

Svjetsko gospodarstvo oporavlja se bolje od svih očekivanja, zaključili su u petak na svom sastanku u Washingtonu ministri financija zemalja članica skupine G-20.

Ministri financija koji se nalaze na zasjedanjima Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke istaknuli su kako je ovakav snažan oporavak rezultat prije svega velike količine novca koji su vlade upumpale u gospodarstva svojih zemalja, te kako se provedene mjere sada isplaćuju.

U priopćenju s ministarskog sastanka navodi se kako globalni oporavak napreduje bolje nego što se predviđalo, uglavnom zbog usklađenih političkih napora G-20 koji su bez presedana, no istovremeno treba naglasiti da se proces oporavka ipak odvija različitom brzinom unutar pojedinih zemalja.

Članovi skupine G-20 potvrdili su nužnost hitnog djelovanja prema Grčkoj, koja je zatražila pomoć EU-a i MMF-a za sanaciju prezaduženog gospodarstva.

Komentara 6

UK
Ugo Kajvez
20:17 25.04.2010.

Apropo grčke, to je sad PRVA zemlja koja je DIREKTNO pod upravom MMF-a, bankara ... jadni ljudi ...... mislim da će grci uskoro skroz pop***diti .....

BO
boki2105
09:49 24.04.2010.

da samo što mi izgleda ne živimo u tom svijetu,nažalost, zbog ovih tikvana što žive na banskim dvorima....stoka jedna

EH
Ecce homo
10:28 24.04.2010.

Sad je jasno, kako je globalna ekonomska kriza bila našoj Vladi samo izgovor za upropašteno gospodarstvo, za erodiranu državu, za financijski kolaps. Kriv je svijet, a ne oni koji su godinama zdušno radili na SVOM bogaćenju, naravno, na račun naroda. Taj isti narod, sad sve glasnije, ZAHTIJEVA polaganje računa. Ostaje nam da pričekamo i vidimo što će se zbiti. Bolje rečeno, kojim intenzitetom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije