Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varanje potrošača

Francuska kaznila Google s više od milijun eura zbog rangiranja hotela

Google
REUTERS
15.02.2021.
u 11:52

Francusko ministarstvo financija objavilo je kako Googleova hotelska ljestvica može zavarati potrošače.

Google Irska i Google Francsuka pristali su da će platiti kaznu od 1,1 milijun eura nakon što je istraga utvrdila da Googleova hotelska ljestvica može zavarati potrošače, objavili su francusko ministarstvo financija te nadzorna služba.

Ministarstvo i nadzorna služba također su priopćili da je Google izmijenio svoju praksu rangiranja hotela od rujna 2019.

Dodajmo kako je prije nekoliko dana imao još jedno neugodno iskustvo u Francuskoj. Naime, pristao je u tri godine platiti 76 milijuna dolara skupini francuskih medija nakon dugogodišnjeg sukoba oko autorskih prava, pokazali su dokumenti u posjedu agencije Reuters. 

Dva dokumenta uključuju okvir dogovora u kojem stoji da je Google spreman platiti 22 milijuna dolara godišnje skupini 121 nacionalnih i lokalnih francuskih medija, nakon što će s njima pojedinačno potpisati sporazume. 

Drugi dokument je nagodba po kojoj je Google pristao platiti 10 milijuna dolara istoj skupini medija u zamjenu za odustajanje od svih sadašnjih i budućih tužbi oko autorskog prava u roku od iduće tri godine, koliko traje dogovor. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije