Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlična 2015.

Dobit Peveca porasla 61 posto, a prihodi 28 posto

Darko Šket
Slavko Midžor/PIXSELL
04.04.2016.
u 12:55

- U procesu smo, nama iznimno važnog projekta, mijenjanja vizualnog identiteta kompanije - kazao je predsjednik Uprave Pevec d.d. Darko Šket.

Prihodi tvrtke Pevec u 2015. godini iznosili su 1,1 milijardu kuna što je 28 posto više u odnosnu na godinu ranije, dok je dobit porasla 61 posto. "Najveći utjecaj na rast prihoda imaju novootvoreni prodajni centri dok su prihodi starih prodajnih centara rasli 7%. Ostvarena neto dobit je oko 24 milijuna kuna što je znatno povećanje od čak 61% u odnosu na godinu prije", izvijestili su iz tvrtke te dodaju da su prošle godine 15,3 milijuna kuna investirali u uređenje prodajnih centara i opremu. 

Otvorili su nova tri prodajna centra, u Dubrovniku, Zagrebu (Črnomerec) i u Šibeniku, dok su na novu lokaciju preseljeni prodajni centri na Jankomiru (Zagreb) i u Varaždinu. "Kompanija je nastavila i sa standardizacijom objekata pa su preuređena tri prodajna centra i to u Novom Zagrebu, Rijeci i zagrebačkom Žitnjaku", izvijestili su iz kompanije. 

Mijenjanje vizualnog identiteta kompanije

- Iza nas je uspješna godina i to po svim pokazateljima, a ono što je najvažnije 2016. godina nastavila je pozitivan trend poslovanja prethodne. Usmjerni smo na daljnji razvoj tvrtke te posebice ulaganja koja će nam dati još veću učinkovitost te podići standarde rada. U procesu smo, nama iznimno važnog projekta, mijenjanja vizualnog identiteta kompanije - kazao je predsjednik Uprave Pevec d.d. Darko Šket te dodao kako je vrijeme "da izgradimo novo lice tvrtke koje će pratiti trendove". 

- Angažirali smo poznate stručnjake koji zajedno s nama rade na promjeni vizualnog identiteta tvrtke i vjerujem da će naša javnost, prije svega kupci sa zadovoljstvom prihvatiti još ljepši, bolji i suvremeniji Pevec - kazao je Šket. 

Poslovnu godinu Pevec d.d. je završio s 19 prodajnih centara i 1285 zaposlenih što je povećanje broja zaposlenih za 13,5% u odnosu na godinu prije. Tijekom 2016. godine planirano je otvorenje još jednog  prodajnog centra, u Virovitici te daljnje širenje poslovanja, unapređenje poslovnih procesa te povećanje tržišnog udjela. Osim toga naglasak će biti na povećanju standarda u maloprodaji, izvijestili su iz Peveca. 

>>Pevec: Dobri poslovni rezultati, radnicima božićnica i novčana nagrada

>>Pevec otvara nove trgovine i cilja na milijardu kuna prihoda

Komentara 2

KE
kermitovo
13:42 04.04.2016.

Pravi primjer kako legalno ukrasti firmu u Hrvatskoj

BV
bus vozač
20:48 04.04.2016.

nije ovo krađa nego legalno otimanje tvrtke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije