Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Dobili posao u Srbiji vrijedan 6,2 mil. eura

Turbomehanika zapošljava 35 ljudi, lani je imala prihod od 87,5 milijuna kuna, a godinu prije 109 milijuna i znatnu dobit
18. rujna 2017. u 06:30 2 komentara 877 prikaza
radnici, posao
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL/Ilustracija

Tvrtka Turbomehanika iz Kutine dobila je 6,2 milijuna eura vrijedne poslove na dva tendera za modernizaciju opreme u tvornici etilena pančevačke HIP Petrohemije. Prvi posao, vrijedan 2,5 milijuna eura, zamjena je regulacije na tri turbolinije na pogonu proizvodnje etilena. Za taj posao prijavili smo se s General Electric Energy (GEE).

Smojić Gradska plinara Krapina U borbi za svaku kunu Zagorci dobili posao na gradilištima u Istri i Dalmaciji

Drugi posao, vrijedan 3,7 milijuna eura, zamjena je instrumentacije, a dali smo zajedničku ponudu s GEE, Emersonom i zajednicom domaćih ponuđača, kaže Ivan Majstrović, direktor i vlasnik Turbomehanike. Na napise iz srpskog tiska o navodnim optužbama drugih ponuđača da Turbomehanika ne ispunjava uvjete tendera, odgovara: – Napravili sve kako je bilo traženo. Odabrani smo pa se konkurencija žali. Pregovori su bili naporni, trebalo je i snižavati cijenu, ali vjerujem da će sve biti u redu i da se dogodine uključujemo u projekt. Inače, Turbomehanika zapošljava 35 ljudi, lani je imala prihod od 87,5 milijuna kuna, a godinu prije 109 milijuna i znatnu dobit.    

njemačka zastava ISTRAŽIVANJE Njemačka: Najbolji posao, ali negostoljubiv narod   RAZGOVORI ZA POSAO Mladi Slavonac: Idem u Irsku, ne želim čekati posao šest godina radnici BOLJI ŽIVOT? Tražite posao u Njemačkoj? Evo što vas tamo čeka!
ZADIRANJE U PRIVATNOST
Skandal na granici: Novinara Večernjeg lista policija skinula do gola zbog filtera za cigarete
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata
ALAT ZA PRAVE MAJSTORE
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata, imate li ih sve doma?
  • Avatar Nevini Hrvat
    Nevini Hrvat:

    Sjajno. Uz Boga I domoljublje dečki sada mogu jamiti. Samo se trebaju pretvarati da su pošteni i čestiti. Brača Srbi če nssjesti jer su dovoljno dobri po srcu.