Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komentar fondova

Dobar tjedan: većina fondova doživjela pozitivni završetak

burza
arhiva VL
07.03.2010.
u 12:43

Tjedni dobitnici u skupini dioničkih fondova su bili AC Rusija s promjenom vrijednosti udjela od odličnih +4,68 posto, Ilirika Azijski Tigar s tjednim rezultatom od +3,51 posto te ZB euroaktiv s plusom od +3,49 posto u zadnjih tjedan dana.

Većina otvorenih investicijskih fondova je doživjela pozitivni završetak u proteklom tjednu dok se vrijednost dioničkog indeksa Zagrebake burze Crobex nije mijenjala na tjednoj razini. Tri tjedna dobitnika u skupini dioničkih fondova su bili AC Rusija s promjenom vrijednosti udjela od odličnih +4,68 posto, Ilirika Azijski Tigar s tjednim rezultatom od +3,51 posto te ZB euroaktiv s plusom od +3,49 posto u zadnjih tjedan dana. Dionički fondovi s druge strane ljestvice su bili fond A1 s minusom od -1,60 posto, KD Victoria s negativnih -1,47 posto tjedne promjene vrijednosti udjela i Raiffeisen Central Europe s tjednim rezultatom od -1,41 posto. Među pet najvećih fondova po iznosu imovine pod upravljanjem među dioničkim i uravnoteženim fondovima nije bilo prevelike promjene u vrijednosti udjela u prošlom tjednu. ZB global je dobio +0,37 posto na vrijednosti na tjednoj razini, ZB aktiv je ostvario tjedni plus od +0,44 posto, a PBZ Equity minus od -0,71 posto. PBZ Global je smanjio vrijednost svog udjela za -0,22 posto, a Raiffeisen Balanced je izgubio -0,29 posto na vrijednosti prošli tjedan. (Nives Bukovac/To One)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije