Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Croatia Airlines i Ina u rekordnim gubicima, Janaf u plusu

Janaf, tvrtka koja se našla u središtu zadnje najveće afere u Hrvatskoj, u prvih devet mjeseci ove godine ostvario je neto dobit u iznosu od 233,4 milijuna kuna
31. listopada 2020. u 23:17 0 komentara 359 prikaza
Foto: PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Croatia Airlines u prvih devet mjeseci ove godine ostvario je neto gubitak od 243,5 milijuna kuna. To je, navode u CA, povećanje neto gubitka za 195,1 milijun kuna u odnosu na isto razdoblje lani te je izravna posljedica smanjenje potražnje za uslugom zračnog prijevoza u uvjetima globalne pandemije koronavirusa. A to je kompaniji od travnja do rujna 2020. izravno smanjilo prihode za 70 posto. U CA kažu da je posljedično došlo do smanjenja naleta za 11.709 letova i pada broja prevezenih putnika od 69 posto, odnosno za 1,168.190 putnika.

Croatia airlines POSLJEDICE PANDEMIJE Neto gubitak Croatia Airlinesa 243,5 milijuna kuna

Ina pak zbog pandemije koronavirusa bilježi još veće gubitke u prvih devet mjeseci – 1,05 milijardi kuna. U istom razdoblju lani ta kompanija ostvarila je dobit od 681 milijun kuna. Inini prihodi od ugovora s kupcima u prvih devet mjeseci pali su za 32 posto, na 11,2 milijarde kuna, a prihodi iz osnovne djelatnosti za 33 posto, na 11,5 milijardi kuna. U Ininom komentaru rezultata poslovanja za prva tri kvartala ove godine navodi se među ostalim da se tržište nafte djelomično stabiliziralo, ali je cjenovno okruženje i dalje daleko od razina prije krize.

S druge strane Janaf, tvrtka koja se našla u središtu zadnje najveće afere u Hrvatskoj, u prvih devet mjeseci ove godine ostvario je neto dobit u iznosu od 233,4 milijuna kuna, što je nešto manje u odnosu na dobit iz istog razdoblja lani od 241,8 milijuna kuna. U Janafu navode da bilježe rast u poslovanju te su ostvareni ukupni prihodi u iznosu od 582,6 milijuna kuna koji su veći 4,4 posto od ostvarenih u prethodnoj godini, dok prihodi od temeljne djelatnosti društva – transporta nafte i skladištenja nafte i naftnih derivata – iznose 572 milijuna kuna i veći su za 15,7 posto od prošlogodišnjih.

Oporavilište za divlje životinje u Osijeku
Briga o okolišu
Upoznajte ljude koji se brinu o divljim životinjama svaki dan
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.