Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Program prevencije u autoosiguranju

CO uveo aplikaciju za korigiranje ponašanja u prometu

Davor Tomašković, Marko Vuletić, Ana Zovko i Dino Rađa
Foto: Croatia osiguranje
1/4
23.03.2021.
u 16:55

Aplikacija na mobitelu mjeri jesu li vozači prekoračili brzinu, kako su kočili i koliko su koristili mobitel tijekom vožnje, a pri ugovaranju novog osiguranja ih nagrađuju za dobru vožnju

Croatia osiguranje predstavilo je program prevencije u autoosiguranju LaqoPrevent, usmjeren na povećanje sigurnosti i smanjenje rizika na cestama. Posrijedi je aplikacija, instalirana na mobitel, koja tijekom vožnje u automobilu prati jesu li vozači prekoračili brzinu, koliko su kočili i koristili mobitel tijekom vožnje te ostale parametre ponašanja u prometu. Dostupna je za korisnike njihova digitalnog autoosiguranja Laqo.

- Aplikacija je alat kojim se može korigirati ponašanje u prometu, inovacija kojom pokušavamo povećati sigurnost na cestama, a kako ćemo program Laqo širiti na na putno, zdravstveno i ostala osiguranja, tako ćemo širiti i program prevencije - komentirao je predsjednik uprave CO-a Davor Tomašković.

Direktorica sektora za digitalni razvoj Croatia osiguranja Ana Zovko naglasila je kako je osigurana potpuna zaštita podataka klijenata te su prikupljene informacije anonimizirane i potpuni su podaci poznati samo krajnjem korisniku.

Na virtualnom predstavljanju proizvoda sudjelovao je Dino Rađa koji se kao tata mladog vozača "pohvalio" da je upravo večer prije zaradio negativan bod kao suvozač sina koji je vozački ispit položio prošli petak, a aplikacija je ulovila početničke greške.

Program nagrađuje dobre vozače pa korisnici s najboljim ocjenama dobivaju dodatna pokrića prilikom ugovaranja nove police osiguranja. U sklopu programa planiran je i niz natječaja kojim će korisnike dodatno pozivati na odgovornu vožnju. Tehnološko rješenje, bazirano na telematici, razvila je tvrtka Amod koju je Financial Times je proglasio jednom od pet top insurtech kompanija u svijetu.

Hrvatska godinama ima 50 posto veću smrtnost na cestama od EU prosjeka. Najčešći uzroci nesreća su brzina, alkohol, nevezanje pojasa i upotreba mobitela tijekom vožnje. U statistici nesreća iz 2020. vidljiv je podatak da su većinu nesreća prouzročili mladi vozači.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije