Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Čepinsko ulje nakon dvije i pol godine opet u trgovinama

Do kraja siječnja stižu ponude za kupnju Tvornice ulja Čepin, jedine tvrtke iz nekadašnjeg IPK Osijek koja još nije privatizirana
16. siječnja 2013. u 20:22 2 komentara 16 prikaza
'22.11.2011., Osijek - Konferencija za novinare radnika cepinske uljare. Ulaz u tvornicu ulja Cepin. Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL'
Foto: 'Marko Mrkonjic/PIXSELL'

Na police trgovina vratilo se Čepinsko ulje. Nije ga bilo dvije i pol godine zbog financijskih problema u koje je zapala IPK Tvornica ulja Čepin, jedina preostala tvrtka iz nekadašnjeg agrogiganta IPK Osijek koja još nije privatizirana.

Do kraja siječnja u AUDIO trebaju stići i obvezujuće ponude potencijalnih kupaca za tu osječku tvrtku. U utrci bi se trebao naći američki PS International North Caroline, slovački Envien i osječki Mambo iz Žito grupe Marka Pipunića. Njihovi timovi već su obavili dubinsko snimanje.

– Sirovinu kupujemo uz pomoć američkih ulagača koji su spremni i na kupnju udjela u tvrtki. Planiramo do kraja siječnja u trgovine plasirati oko 800.000 litara našeg brenda Čepinsko ulje, koje je već poznato kupcima. Dosad ga je već prodano između 300 i 400 tona. Prodaja je započela u Plodinama, proširila se na Konzum, Tommy, Dionu, a u pregovorima smo i s ostalim trgovačkim lancima – napominje Ivica Vrkić, predsjednik uprave IPK Tvornice ulja Čepin.

S dolaskom nove uprave koja je imenovana prošloga proljeća, postavljen je i novi cilj – vratiti se na police trgovina te nastaviti normalno dalje funkcionirati. Ključne stvari, odnosno obveze Čepinčana prema banci i državi, trebao bi riješiti novi vlasnik koji će ugovarati i nove količine sirovine za proizvodnju ulja.

Iako je ponovno pokrenuta proizvodnja vlastitog brenda te se opet radi u tri smjene, u IPK Tvornici ulja Čepin i dalje uslužno prerađuju uljarice te proizvode za druga velika poduzeća, poput Agrokorove Zvijezde.

U Sindikatu PPDIV-a zaprimili su i prijavu jednog od potencijalnih kupaca, osječke tvrtke Mambo, koja bi se željela obratiti radnicima uljare i predstaviti im svoj plan privatizacije.

– To smo prihvatili, a istu mogućnost mogu iskoristiti i drugi potencijalni kupci – napomenuo je predsjednik PPDIV-a Šimo Orešković.

PREKRŠAJNO PRIJAVLJEN
Detalji drame u obitelji Štimac: Sinu Luki nestalo je novca za biznis u Abu Dhabiju
PBZ
#ostanidoma i dalje
Koje nove navike ćemo zadržati u narednim mjesecima kako bi sačuvali zdravlje
  • Vexans:

    Čepinsko suncokretovo ulje! Najbolji hrvatski proizvod.Odlična vijest!

  • vilica:

    zašto je uopće došlo do blokade?