Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brodosplit:

Jurišić: Čega se pametan stidi, time se Pametno ponosi

Brodosplit
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
12.02.2019.
u 16:47

Glasnogovornik Brodosplita naglašava da plaćaju puni iznos komunalne naknade i naknade za uređenje voda.

Brodosplit je jedino brodogradilište u Republici Hrvatskoj koje od samog početka restrukturiranja plaća puni iznos koncesijske i komunalne naknade. Još uvijek plaćamo i za dio površine koju smo Gradu ustupili za izgradnju Spaladium Arene.

Za istu površinu na koju plaćamo koncesijsku naknadu fiksni i varijabilni dio zaračunava nam se puni iznos komunalne naknade i naknade za uređenje voda. Sva ostala brodogradilišta u RH imaju različite vrste beneficija koje su im gradske uprave odobrile za podmirivanje tih naknada – pojašnjava Josip Jurišić, glasnogovornik Brodosplita, potaknut istupom Jakova Prkića iz Pametnog koji je ustvrdio da se Split za komunalnu naknadu naplatio ovrhom škvera.

- Računajući da ćemo uspjeti postignuti nekakav dogovor s gradskom upravom, privremeno smo bili zastali u podmirivanju naših obaveza za komunalne naknade i naknade za uređenje voda. Budući da nažalost nismo uspjeli postići dogovor, podmirili smo cjelokupan sporni iznos, ali nećemo odustati i od daljnjih pregovora s gradskom upravom u vezi utvrđivanja stvarnih površina i smanjivanja navedenih troškova – poručili su iz Brodosplita.

Kažu kako vijećnici Pametnog već dugo nasrću na Brodopslit pa su lani na sjednici gradskog vijeća istakli zabrinutost situacijom u škveru i pitali se hoće li doći do otpuštanja radnika.

- Javnost će sama prosuditi je li na postavljanje toga pitanja imalo utjecaj to što je stranka Pametno bila u koaliciji s Ivanom Jakovčićem koji je bio u nadzornom odboru finske tvrtke u vlasništvu Danka Končara. Mi odgovor znamo. Čega se pametan stidi, time se Pametno ponosi – poručio je Jurišić.

Video - Štrajk radnika Uljanika

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije