Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi šef uhpa-e

Boris Žgomba: Čeka nas mirna sezona, bez stresa

boris žgomba
Žarko Bašić/PD/PIXSELL
19.03.2013.
u 15:48

Protukandidati su bili Vladimir Šestan iz agencije Atlas, te Pavle Marković iz Bantoursa

Udrugu hrvatskih putničkih agencija i iduće četiri godine s pozicije predsjednika vodit će, odlučeno je na današnjoj izbornoj skupštini, dosadašnji predsjednik Boris Žgomba. U nadmetanju iz kojeg je Žgomba izišao kao pobjednik sudjelovali su u Vladimir Šestan iz agencije Atlas, te Pavle Markoviće iz Bantoursa.

Inače, novo stari predsjednik je cijeli radni vijek u turizmu. Kompaniju UNiline, čiji je i predsjendik uprave, osnovao je 1996. kao incoming turoperatora za Hrvatsku. Aktivno je angažiran u turističkim događanjima u zemlji i inozemstvu. Predsjednik je ECTAA-e, Europskog udruženja turoperatora i organizatora putovanja, a član je i Vijeća Hrvatske turističke zajednice, Turističkog vijeća Istarske županije te Turističkog vijeća Grada Pule, kao i član gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Pula.

Nakon što je ponovo dobio povjerenje kaže da pred UHPA-om iduće četiri godine stoje brojni izazovi.

- Jedan od ponajvećih je ulazak u EU, ali očekuje nas i snažan angažman na donošenju Zakona o uslugama u turizmu te oko pravnih propisa vezanih uz PDV. Također, radit ćemo i na osnaživanju uloge i statusa naših putničkih agencija prvo u Hrvatskoj, a onda i unutar EU’ - poručio je Boris Žgomba.

Novi predsjednik UHPA-e od ovogodišnje turističke sezone očekuje da prođe bez većih potresa, te da se ponove odlični lanjski rezultati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije