Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavlja se investicijski ciklus

BAT u TDR uložio još 400 milijuna kuna i zaposlio 70 radnika

Foto: Srećko Niketić/PIXSELL
1/4
18.05.2022.
u 15:25

Nakon završetka ulaganja sve faze procesa, pa čak i proizvodnja svih faza kompleksnih filtara, proizvodit će se u vlastitom pogonu

British American Tobacco (BAT) u nove je proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za gloTM Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru uložio 400 milijuna kuna i otvorio 70 radnih mjesta. Nastavak je to lani započetog investicijskog ciklusa vrijednog 200 milijuna kuna, s kojim TDR postaje tvornica s najmodernijom proizvodnjom u duhanskoj industriji, priopćili su danas iz BAT-a.

Foto: Srećko Niketić/PIXSELL

- Investicijom od ukupno 600 milijuna kuna u nove proizvodne linije, BAT je Hrvatsku postavio čvrsto u središte transformacije koja prati strategiju Grupe za izgradnju boljeg sutra (A Better TomorrowTM) obzirom da su nove kategorije proizvoda budućnost naše industrije. Kanfanar je tek jedna od ukupno četiri tvornice u Europi u kojoj će djelatnici raditi na proizvodnji nove kategorije proizvoda. Samo u obuke za proizvodnju grijanih duhanskih proizvoda uložili smo preko 9 milijuna kuna, zaposlili gotovo 70 ljudi, a otvaramo i dodatna radna mjesta - izjavio je Tamás Nyaka, direktor operacija BAT Adria.

Nakon završetka ulaganja sve faze procesa, pa čak i proizvodnja svih faza kompleksnih filtara, proizvodit će se u vlastitom pogonu.

Foto: Srećko Niketić/PIXSELL

– Korisnici u EU i znanstvenici u svijetu sve više prepoznaju potencijal koji imaju nove kategorije proizvoda u dijelu smanjenja negativnih posljedica te kao mjera odvikavanja od pušenja. Kao veliki investitor u Hrvatskoj upravo u razvoju i proizvodnji nove generacije proizvoda, očekujemo da Hrvatska na EU razini aktivno sudjeluje u stvaranju što kvalitetnijeg pravnog okvira koji regulira nove kategorije proizvoda - istaknuo je Josip Lozančić, direktor regulatornih poslova BAT Adria.

– U narednim godinama u Kanfanaru se planira povećanje proizvodnje grijanih duhanskih proizvoda koji tijekom upotrebe ne gore, već se zagrijavaju, s obzirom na sve veću potražnju za njima i sve veći broj izvoznih tržišta te potencijal značajnog smanjenja rizika za odrasle pušače.

Foto: Srećko Niketić/PIXSELL

Kroz cijeli lanac vrijednosti postavljeni su i ambiciozni ciljevi smanjenja negativnog utjecaja poslovanja na okoliš i povećanja pozitivnog utjecaja na društvo. Tvornica već danas 100% energije koristi iz obnovljivih izvora, a od 2019. priključena je na prirodni plin. Sva voda koju ispušta reciklira se i ponovno koristi pa tako 40% ukupno korištene vode dolazi od recikliranja, a 60% od kišnice i iz javne mreže. Cilj je tvornice, istaknuto je, da postane ugljično neutralna najkasnije do 2030. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije