Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vide se posljedice

Novi udarac Londonu zbog Brexita

Foto: Reuters
25.07.2017.
u 14:32

Brojne financijske institucije već su najavile planove o otvaranju novih podružnica u EU kako bi zajamčile da će od tamo moći nastaviti opsluživati svoje klijente nakon ožujka 2019. godine

Japanska banka Mizuho Financial Group najavila je otvaranje podružnice u Frankfurtu, iz koje namjerava voditi poslove s vrijednosnicama u zemljama Europske unije (EU) nakon izlaska Britanije.

Takvu je odluku Banka donijela nakon procjena mogućeg utjecaja Brexita, a nova će Mizuhova podružnica voditi poslovanje s vrijednosnicama u zemljama EU-a, stoji u priopćenju Mizuho Financial Groupa.    

Time se pridružila nizu japanskih banaka koje su taj njemački grad odabrale za novu bazu u EU, u kontekstu priprema Velike Britanije za izlazak iz članstva u EU, podsjeća Reuters.

Brojne financijske institucije već su najavile planove o otvaranju novih podružnica u EU kako bi zajamčile da će od tamo moći nastaviti opsluživati svoje klijente nakon ožujka 2019. godine, kada bi Britanija trebala izaći iz EU-a. 

Od japanskih banaka istoga ranga planove o uspostavi novih poslovnih jedinica u Frankfurtu već su najavili Nomura, Daiwa Securities i Sumitomo Mitsui Financial Group, a isto je učinio i britanski zajmodavac Standard Chartered, primjećuje Reuters.

Banke na Wall Streetu - Morgan Stanley i Citigroup - prošloga su tjedna najavile da će uspostaviti svoja EU sjedišta za trgovanje u tom njemačkom gradu kako bi zajamčile da će i dalje moći opsluživati klijente u EU nakon Brexita.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije