Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pregovori za članstvo

Srbija spremna usvojit standarde EU-a do 2021.?

Europska unija
DPA/PIXSELL
23.07.2017.
u 15:17

"Potreban je precizniji vremenski okvir radi prilagođavanja prijelaznih perioda za promjenu standarda u određenim područjima, primjerice u poljoprivredi i zaštiti životne sredine, kao i da bismo mogli planirati ne samo aktivnosti već i troškove”, navela je Joksimović.

Srbijanska ministrica za eurointegracije Jadranka Joksimović ocjenila je "legitimnom" inicijativu predsjednika Aleksandra Vučića za dobivanje okvirnog datuma za članstvo Srbije u EU-u i poručila da je Beograd spreman usvojiti europske standarde najkasnije u idućih pet godina.

“To ne znači da su to i godine prijema Srbije u članstvo”, rekla je ona za beogradski list Alo.

Prema njezinim riječima, plan je da Srbija do kraja 2021. bude posve spremna i usvoji sve standarde Unije.

"Potreban je precizniji vremenski okvir radi prilagođavanja prijelaznih perioda za promjenu standarda u određenim područjima, primjerice u poljoprivredi i zaštiti životne sredine, kao i da bismo mogli planirati ne samo aktivnosti već i troškove”, navela je Joksimović.

Ministrica je ocjenila realnim i da će se proces dijaloga sa Prištinom i primjena dogovora iz Bruxellesa pratiti usporedno s pregovorima po reformskim poglavljima.

Srbija je pregovore o članstvu u EU-u službeno počela u siječnju 2014.  i dosad je otvorila deset pregovaračkih poglavlja, od kojih četiri tijekom predsjedanja Malte od siječnja do srpnja ove godine.

Beograd očekuje da bi do kraja godine, u vrijeme predsjedanja Estonije, mogla otvoriti još tri do četiri poglavlja

 

Komentara 17

Avatar jerko.cvein
jerko.cvein
16:00 23.07.2017.

Srbi ocete ozbijno tu gresku napraviti ? u zapadu ne curi med i mjieko a eu,...kako dugo ? mozete se pripremat ali,.. profit imaju samo veliki, kako se zna velike ribe(ekonomije) zderu male(ekonomije).

Avatar comparator
comparator
15:52 23.07.2017.

Ako ne milom onda silom ,ha ha. Dobar vic !

IV
ivanjoksimovic
19:31 23.07.2017.

Aj bar jos 5 godina mogu da zivim u slobodnoj i nezavisnoj drzavi. Do tada se mozda EU i raspadne ili na vlast dodju pametniji koji okrenu drugi list. Na referendunu clanstvo u EU sigurno ne bi proslo. Naucili smo od suseda da clanstvo znaci ropstvo. Samo niste mi jasni. Stotinama godina sanjali nezavisnost, krvavo je dobili, i odmah potrazili novog gospodara. Mislim da ljudi koji su zivote dali za Hrvatsku sigurno nisu ni sanjali da ce ta nezavisnost za par godina da bude jeftino prodata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije