Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Bakić više nema dionice Đakovića; sklopio ugovor s češkim Acquisitionom

Prema podacima iz te objave, Nenad Bakić i Rujana Bakić su 17. studenoga sklopili ugovor o prijenosu dionica s društvom D.D. Acquisition a.s. iz češke Ostrave, temeljem čega će češka tvrtka preuzeti njihovih ukupno 18,878 posto dionica Đuro Đaković grupe.
19. studenoga 2020. u 13:31 1 komentara 989 prikaza
Nenad Bakić
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Nenad Bakić povukao se iz vlasničke strukture Đuro Đaković grupe, a temeljem ugovora o prijenosu njegovih dionica više od 18,7 posto dionica stekla je češka tvrtka D.D. Acquisition, proizlazi iz objave slavonskobrodske kompanije na Zagrebačkoj burzi. Prema podacima iz te objave, Nenad Bakić i Rujana Bakić su 17. studenoga sklopili ugovor o prijenosu dionica s društvom D.D. Acquisition a.s. iz češke Ostrave, temeljem čega će češka tvrtka preuzeti njihovih ukupno 18,878 posto dionica Đuro Đaković grupe. 

'PRVI SAM TO NAPISAO' Nenad Bakić objasnio zašto 'lockdown' nije bio potreban u ovoj pandemiji

Nenad Bakić, koji je osobno držao 1.904.182 redovne dionice ili 18,75 posto dionica Đuro Đaković grupe, te je dionice prenio Acquisitionu, a Rujana Bakić je češkoj tvrtki prenijela 12.542 ili 0,12 posto dionica, koje je imala osobno. "Nakon opisanog prijenosa, Nenad Bakić i Rujana Bakić u društvu više neće držati nikakve dionice", navode iz Đuro Đaković grupe.

Acquisition, kao stjecatelj njihovih dionica, nakon prijenosa će imati ukupno 1.916.724 redovnih dionica, ukupne nominalne vrijednosti 38,3 milijuna kuna, a koje predstavljaju 18,878 posto temeljnog kapitala te isto toliki postotak ukupnog broja glasova u slavonskobrodskoj grupaciji, podaci su iz objave.

Promjene u vlasničkoj strukturi Đuro Đaković grupe izazvale su interes investitora na Zagrebačkoj burzi. Naime, do otprilike 12,30 sati tom je dionicom ostvaren promet od oko 476 tisuća kuna, a cijena im je u tom trenutku bila u plusu od 4,65 posto, na 4,50 kuna, iako je u ranijem trgovanju dosezala i 4,94 kune. 

Slavonski Brod: Ministar Darko Horvat u radnom posjetu Đuro Đaković Grupi Vrijedan posao Đuro Đaković proizvodit će vagone za švicarskog naručitelja

Inače, u vlasničkoj strukturi Đuro Đaković grupe, država (putem CERP-a, HZMO-a i sl.) ima nešto više od 28 posto dionica, a pojedinačno veći vlasnički udio drži i Ivan Božidar Ivanović koji ima 8,7 posto dionica. Slavonskobrodska kompanija je sredinom lipnja ove godine objavila javni poziv za neobvezujuće iskazivanje interesa investitora za sudjelovanje u restrukturiranju te grupacije dokapitalizacijom, a sredinom rujna izvijestila da je zaprimila neobvezujuće ponude potencijalnih investitora za sudjelovanje u restrukturiranju dokapitalizacijom.

Pritom su ujedno naglasili i da su te ponude "isključivo neobvezujuće naravi te da bilo kakva odluka o restrukturiranju Đuro Đaković grupe dokapitalizacijom spada isključivo u domenu glavne skupštine, odnosno dioničara društva".

osvanuo novi natpis
Salona više nema: Gdje je sada frizerka Kolinde Grabar-Kitarović koja si je jednom objavom uništila ugled
Samo na Večernji TV-u
Financijski stručnjak Igor Škrgatić otkriva kako se riješiti ovrha i ostalih financijskih problema
  • cigrovski.darko:

    I tako naši genijalci od "gotovog napraviše veresiju",rekla bi bivša brača, a bit će još toga.