Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izborna skupština

Agrokor bez svog kandidata za šefa HGK

Nadan Vidošević
Arhiva VL
01.09.2011.
u 18:00

Za predsjednika Hrvatske gospodarske komore najvjerojatnije će peti put biti izabran Nadan Vidošević

Koncern Agrokor neće imati svojeg kandidata na Izbornoj skupštini Hrvatske gospodarske komore (HGK) koja se održava u ponedjeljak i na kojoj će se birati njezin predsjednik. Iako se šuškalo da će u tjednu uoči izbora novog predsjednika HGK kao kandidat osvanuti i netko od direktora iz Agrokorovih tvrtki, službeno nam je potvrđeno da se tako nešto neće dogoditi.

Tako će 5. rujna za predsjednika HGK najvjerojatnije peti put biti izabran Nadan Vidošević, čime on postaje osoba s najdužim stažem na čelu neke institucije u Hrvatskoj. Priča da bi Ivica Todorić, vlasnik koncerna Agrokor, htio svog čovjeka u HGK pojavila se prvi put ovog proljeća nakon što je Damira Kuštraka, člana uprave Agrokora, na mjestu predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) zamijenio Ivan Ergović, vlasnik Nexe grupe.

Dan danas je nejasno kako je i zašto Damir Kuštrak izgubio čelnu poziciju u HUP-u. Počele su i spekulacije kako će Todorić iz tog razloga tražiti veći utjecaj u HGK, pogotovo nakon što se proljetos između njega i Vidoševića dogodio žestoki sukob. Vidošević je tada, dajući intervju u mariborskom listu Večer, uz Todorića, razljutio i Emila Tedeschija, većinskog vlasnika Atlantic grupe, kazavši otprilike kako obojica “igraju igru koju diktiraju banke”.

Nakon dva mjeseca uslijedilo je pomirenje između Todorića i Vidoševića i to za obilježavanja 100. godišnjice Kraša, gdje šef HGK obnaša i funkciju predsjednika uprave. Tada su navodno sukobi izglađeni, a protagonisti su se potrudili i da pomirenje bude javno. No, poznavatelje prilika teško je uvjeriti da su njihovi odnosi idilični, više bi to bio svojevrsni sporazum o nenapadanju.

Ključne riječi

Komentara 22

NE
neverane
20:48 01.09.2011.

Lako je za HGK. Davno su oni u 200 dijelova već podijelili Hrvatsku i u taj začarani krug možeš uć samo uz odobrenje Velikog meštra svih hulja.

UP
upraona
01:11 02.09.2011.

Pa ovo je strasno kakva banda pljackasa na vodecim pozicijama u HR, prestrasno

ZE
zendraf
08:50 02.09.2011.

Lopov.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije