Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Adrian Ježina na čelu spojenih tvrtki Telemacha Hrvatska i Slovenije

Viktor Pavlinić, dosadašnji izvršni direktor Telemach Hrvatska, zajedničkom odlukom se povlači sa svoje funkcije
11. lipnja 2021. u 17:42 1 komentara 1877 prikaza
Adrian Ježina
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

United Grupa objavila je danas da se Telemach Slovenija i Telemach Hrvatska spajaju u jedinstvenu skupinu koju vodi Adrian Ježina trenutni izvršni direktor Telemach Slovenija.

VEČERNJI NA NAJVEĆEM GRADILIŠTU U HRVATSKOJ Prvi smo prošli kroz tunel Debeli brijeg: 166 m ispod površine zemlje

Budući je Hrvatska na putu da postane potpuno konvergentno tržište za United Grupu, a Slovenija već́ u cijelosti konvergira i raste u svim segmentima, logično je povezati ta dva tržišta kroz jedinstvenu upravu stoji u priopćenju United Grupe.

Adrian Ježina započeo je svoju karijeru u Hrvatskoj gdje je radio 15 godina, a u svom dugogodišnjem profesionalnom iskustvu u telekomunikacijskoj industriji, proveo je dva desetljeća na vodećim pozicijama. Bio je svojedobno na čelu B.Neta, koji je potom postao dio Vipneta, odnosno sadašnjeg telekoma A1 Hrvatska. Tamo je bio na poziciji člana uprave zaduženog za tehnologiju.

United Grupi pridružio se 2017. godine i pod njegovim je vodstvom Telemach Slovenija postala lider u širokopojasnom internetu u toj zemlji. Također, kompanija je jedan od rijetkih alternativnih operatora u Europi koji je pretekao bivšeg monopolistu na tržištu, stoji u priopćenju. Telemach Slovenija uspješno je povećala svoj tržišni udio u mobilnim komunikacijama na oko 25 % i vodeći je pružatelj video usluga u Sloveniji.

Adrian Ježina će upravljati kompanijama na oba tržišta, predan osiguravanju kontinuirane izvrsnosti u Sloveniji i daljnjoj transformaciji u Hrvatskoj, stoji u priopćenju. A s obzirom da  Telemach Hrvatska, tek kreće u konvergirane usluge, i na putu je razvoja, doznajemo da će Ježina, više boraviti u uredu u Zagrebu, odakle će voditi dvije tvrtke. 

Zagreb: Nacionalni stožer za civilnu zaštitu održao konferenciju za medije Koronavirus u Hrvatskoj Popuštaju se mjere: Kafići mogu raditi do ponoći, ukida se zabrana treniranja u zatvorenom...

Viktor Pavlinić, dosadašnji izvršni direktor Telemach Hrvatska, zajedničkom odlukom se povlači sa svoje funkcije. Viktor je od 2016. godine izvršni direktor, a pridružio se United Grupi 2019. godine po preuzimanju kompanije, koja se tada zvala Tele2 Hrvatska. Vodio je Tele2 kroz uspješan proces preuzimanja i integracije u Grupu i od presudnog je značaja za sve rezultate kompanije, rebranding u Telemach Hrvatska, uvođenje fiksnih usluga i nove mobilne ponude, priopćili su iz United Grupe.

Izvršni odbor United Grupe zahvaljuje se Pavliniću na njegovom vodstvu tijekom ovog važnog razdoblja integracije i tranzicije te mu želi uspjeh u daljnjem radu.

Unutar United Grupe u Hrvatskoj djeluje telekom operater Telemach Hrvatska, televizije i portali Sport Klub i N1, Nova TV, Doma TV kao i portal dnevnik.hr.

VIDEO Popuštaju se mjere: Kafići mogu raditi do ponoći, ukida se zabrana treniranja u zatvorenom...

objavio fotku
Vlado Kalember u Splitu pozirao sa sinom Darianom. Pratitelji: 'Skoro je visok kao ti'
Veliki mali auto
Novi automobil i uski prolaz, što može poći po zlu?
  • Avatar Golum
    Golum:

    Muljatori poskupili ste uslugu a kvaliteta vam je katastrofa. Kod mene 4G signal u centru grada jedva 7Mbits a kad im napises prigovor da se reklamiraju da im je brzina do 100Mbits onda im je odgovor da su oni nisu ... prikaži još! rekli da ce biti 100 nego do 100...srpska lopovija.