Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIESEL-GATE

Volkswagen u Njemačkoj mora povući 2,4 milijuna auta

VW
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
15.10.2015.
u 16:27

Talijanska policija je upala u urede Volkswagena u Veroni i Bologni zato što postoji sumnja na varanje potrošača

Njemački mediji pišu da je tamošnja državna agencija za motorna vozila naredila Volkswagenu da samo u Njemačkoj povuče 2,4 milijuna vozila s dizelskim motorima, u kojima se nalazi i softver koji lažira podatke o ekotestovima i emisijama štetnih plinova. Agencija je odbacila prijedlog Volkswagena da vlasnici spornih vozila dobrovoljno dovoze svoje automobile u servise na popravak.

Danas je talijanska policija provela raciju u uredima Volkswagena u Veroni i Bologni, i to pod sumnjom da je došlo do masovne prijevare potrošača.

Gotovo je istodobno Winfred Vahland, čovjek koji je trebao preuzeti upravljanje podružnicom Volkswagena u Sjevernoj Americi, dao ostavku, a kao razloga za to naveo je “razliku u mišljenju oko organizacije poslovanja u toj regiji”.

Skandal s lažiranim ekotestovima izbio je početkom rujna. Iako je čelni čovjek VW-a smijenjen te je otvorena istraga, nova uprava upozorava da će za okončanje istrage trebati još vremena. Iako je VW za saniranje štete i popravak automobila izdvojio 6,5 milijardi eura, neki stručnjaci tvrde da bi krajnji račun mogao biti znatno veći. Grupa VW nakon skandala pretrpjela je golemu štetu jer mu je jako pala vrijednost dionica. Iako se u posljednjih tjedan dana ta dionica malo oporavila, ona još uvijek vrijedi 20 posto manje nego prije skandala.

>> Šef Porschea preuzeo Volkswagen

>> Volkswagen: Skandal bi mogao ugroziti opstanak tvrtke

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije