Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA MOGUĆNOST

Photoshop CC dobio podršku za 3D printanje

Photoshop
Foto: Screenshot YouTube
1/2
16.01.2014.
u 14:50

Korisnici u Photoshopu mogu raditi vlastite ili obrađivati postojeće trodimenzionalne modele i isprintati ih na odgovarajućem printeru

Korisnici Photoshopa odsad će moći izrađivati 3D modele. Naime, Adobe, proizvođač ovog megapopularnog softvera za obradu fotografija, objavio je u sklopu modela Creative Commons kako uvodi potporu za 3D printanje u Photoshopu CC (14.2).

Korisnici u Photoshopu mogu raditi vlastite ili obrađivati postojeće trodimenzionalne modele i isprintati ih na odgovarajućem printeru. Tu je i funkcija za automatsko popravljanje grešaka na modelu, koja bi trebala osigurati da će model svaki put biti uspješno isprintan. Korisnici koji nemaju svoj printer mogu modele poslati servisu Shapeways koji će ih pretvoriti u predmete i poslati ih poštom.

Osim podrške za 3D printanje, Adobe je u Photoshop uveo još dvije nove mogućnosti. Perspective Warp alat koji pojednostavljuje namještanje perspektive na fotografijama, dok Smart Objects koji omogućuje da se promjene na predmetu u jednom dokumentu primjene na isti predmet u svim ostalim dokumentima.

Svi koji žele isprobati nove mogućnosti mogu to učiniti besplatno tijekom 30 dana probnog roka, čak i ako su već probali Photoshop CC i istekao im je probni rok.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije