Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bionsen

Otkriće: Mineralni dezodorans koji nije iznevjerio, a neće se ni razliti po torbi

Foto: Sandra Mikulčić
1/6
27.09.2023.
u 13:00

Česti putnici, posebno zrakoplovom, u vječnoj su potrazi za kompaktnim dezodoransom koji će izdržati čitav dan, nenametljivog je mirisa, bez aluminijskih soli... Pronašli smo jedan takav

Potraga za dezodoransom koji će nam odgovarati mirisom, a da istovremeno 'drži' čitav dan, kako god zahtjevne dnevne aktivnosti imali, univerzalna je, zajednička i muškarcima i ženama. Kad se u to uplete i let zrakoplovom te potreba da se prtljaga ima uza se – primjerice, kad s jednog leta jurite na drugi svjesni da ćete vi možda na vrijeme i utrčati na let, ali da prtljagu vjerojatno neće stići prebaciti iz aviona u avion – onaj pravi dezodorans trebao bi biti ili u čvrstom stanju, deo stik, ili u pakiranju manjem od 100 ml, što eliminira većinu dezodoransa u spreju.

Dezodorans u stiku jamac je i da se njegov sadržaj neće razliti po prtljazi, što nam se već dogodilo i s tekućim i gel dezodoransima. Dakle, čvrsti dezodorans u stiku, da ne riskiramo, no to bitno sužava izbor. Nakon višekratnog njuškanja i isprobavanja, otkriće je Bionsen mineralni dezodorans. Isprobano, drži neugodne mirise podalje čak i uz intenzivan dnevni raspored. Naravno, ne sprječava znojenje jer to je dezodorans, a ne antiperspirant. Antiperspiranti smanjuju znojenje, dezodoransi sprječavaju reakciju znoja s bakterijama te tako sprječavaju nastanak neugodnih mirisa. Znojenje je prirodan proces koji pomaže u održavanju temperature tijela. Važno je odabrati dezodorans bez aluminijskih soli, koje bi mogle nadražiti kožu.

Isprobani Bionsen je 'aluminium free', a nema ni parabena, štetne kemikalije koja može dovesti do osipa i upala, ali i do raka dojke. Namijenjen je osjetljivoj koži. Ostao je čvrste teksture i za najtoplijih ljetnih dana. Ugodnog je mirisa, osvježavajućeg, nenametljivog. Miris je dovoljno blag da se neće tući s bilo kakvim parfemom, poželite li i njega koristiti. Jedini smo mu nedostatak otkrili na zadnjoj četvrtini pakiranja. Naime, kad se do te mjere potroši, ostatak dezodoransa ispada iz kutije i mrvi se pa ga je takvoga nezgodno nanositi na kožu. I to nije bio problem samo s ovim primjerkom. Kupili smo još jedan, potrošili ga do pred kraj i problem s pakiranjem se ponovio. Bionsen deo stick od 40 ml stoji 2,95 eura. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije