Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA GORICA

Na 'novom' mobitelu pronašao poruke: 'Deda, ja tebe volim. I ja tebe, Miki'

Foto: Pixabay
16.08.2019.
u 09:30

Na mobitelu su pronašli pozive i poruke, a otkrili su i da je prvi put bio uključen u ožujku

Kupcu iz Velike Gorice u T-Centru prodali su već korišteni mobitel kao novi. Iz Hrvatskog telekoma objašnjavaju da je do toga došlo jer je mobilni uređaj završio na pogrešnoj adresi.

Gospodin je sklopio ugovor za novi mobilni uređaj, Huawei Y6, na 24 rate po 35 kuna, ali po dolasku kući pronašao je poruke koje otkrivaju da je taj "novi" mobitel prije njega ipak korišten, pišu 24sata.

"Deda, ja tebe volim. I ja tebe, Miki", neke su od poruka koje je Velikogoričanin pronašao u mobitelu.

– U velikogoričkom T-Centru ocu su instalirali i aplikacije koje je želio. Vidio je da se na ekranu stalno pojavljuje njemu nepoznato žensko ime i prezime, na što su mu rekli da ga je telefon vjerojatno povukao odnekud pri instaliranju aplikacija. Otac je objašnjenje prihvatio jer ne razumije kako funkcionira instaliranje aplikacija. Zato je tražio pomoć – objasnila je korisnikova kći i dodala kako je djelatnik T-Centra obrisao slike i poruke te vratio uređaj njezinu ocu.

Ali nije obrisao i pozive obavljene tijekom proljeća ove godine, a otkrili su i na uređaju da je prvi put bio upaljen u ožujku.

– Korisnik koji je prvotno kupio sporni uređaj vratio ga je u originalnom pakiranju u T-Centar u zakonskom roku. Inače ih šaljemo na centralno skladište, ali je pogreškom poslan na drugo prodajno mjesto koje je u Velikoj Gorici, kao i centralno skladište, kamo se šalju uređaji iz povrata. Kako prethodni korisnik nije resetirao uređaj na tvorničke postavke brisanjem svih podataka, na vraćenom uređaju ostale su poruke. S obzirom na identičan izgled pakiranja spornog uređaja i novih uređaja u T-Centru Velika Gorica, djelatnik koji je prodao uređaj drugom korisniku nije mogao primijetiti da je riječ o rabljenom uređaju. Čim smo to utvrdili, korisniku je uređaj zamijenjen novim uz ispriku – objasnili su iz Hrvatskog telekoma.

Komentara 6

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
10:20 16.08.2019.

Uvjerljivo najveći prevaranti među operaterima.... nakon 30 godina sam pobjegao od njih glavom bez obzira.

13
1312cc
10:20 16.08.2019.

Novi uređaj se ne kupuje od operatera s sklapanjem nikakvih ugovora i obveza. Samim time da su uređaj kodirali na svoju mrežu da ga se ne može koristiti s drugom sim karticom bez dekodiranja znači da su isti otvarali i više se ne može smatrati novom robom. Prevaranti.

MA
mario57
05:18 17.08.2019.

U Njemackoj niti jedna mreza ne kodira mob. JER AKO SI GA KUPIO TO JE TVOJE VLASNISTVO.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije